Lespedeza thunbergii - Lespedeza

De nederlandse naam is Lespedezainfo-icon, familie van de Fabaceaeinfo-icon. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.

Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Voor bloeiende heesters is het belangrijk om een N:K verhouding te hebben van 1,3 – 1,8 voor een goede knopontwikkeling. Bij houtige gewassen is tevens fosfor erg belangrijk gedurende het hele seizoen voor het stimuleren van de ademhaling van de plant (nodig voor het omzetten van de NPK in voor de plant benodigde eiwitten) en het afrijpen van het gewas (dat de houtcellen goed gevormd worden). Advies samenstelling: N5+P2+K4 tot maximaal N9+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
voedselrijk
Grond zuurgraad: 
zuur tot neutraal

Geschikt voor een warme plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-15°C

Lespedezainfo-icon

Deze heester is niet goed winterhard en ze vriest daarom meestal sterk in. Daarom behandelen we haar als vaste plant. Dat betekent dat we haar in het voorjaar tot vlak boven de grond terugsnoeien.

Heeft u een vraag over de Lespedeza thunbergii, of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag