Sophora japonica - Japanse honingboom

De nederlandse naam is Japanse honingboom, familie van de Fabaceaeinfo-icon. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.

Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
voedselrijk
Grond zuurgraad: 
zwak zuur tot licht basisch

Geschikt voor een warme plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-15°C
Heeft u een vraag over de Sophora japonica, of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag