Hooge Zwaluwse Open Tuindag

Na dit droge voorjaar zien de tuinen er toch nog prima uit!
Dus tijd om er op uit te trekken; hieronder een opsomming van de open tuinen in Hooge Zwaluwe. De organisatie heeft weer een aantal mensen gevonden die hun tuin open willen stellen. Hier zijn wij heel gelukkig mee. De ”heerlijkheid” Hooge Zwaluwe maakt deel uit van de gemeente Drimmelen, een aantal dorpen in west Brabant. Hooge Zwaluwe is op Drimmelen na het kleinste dorp. Maar ook een heel groen dorp met een rijke historie. Maar het gaat nu om de tuinen en we zullen ons daartoe beperken.

De tuinen zijn binnen loopafstand, zoals alles in ons dorp. Maar u kunt natuurlijk ook per fiets dit evenement bezoeken. Laten wij met onze beschrijving beginnen aan de:

Onderstraat 13
Een leuke straat met veel karakteristieke huizen. Ronald en Dian hebben rondom het huis een leuke dorpstuin. Leuke geschoren haagjes en goed gevulde borders. Maar ook met voldoende speelruimte voor de kinderen. Daarbij komt nog het schitterende uitzicht naar de Zonzeelse Polder met zijn weidevogelbeschermingsgebied.

Raadhuisstraat 24a
De tuin van Arianne, hier is de tuinarchitecte aan het werk geweest. Oude elementen in de van oorsprong dijktuin gecombineerd met nieuwe ideeën. Zo ontstaat een heel mooi rustgevend geheel. In de tuin achter, het vrij nieuwe huis, staan nog enkele oude bomen. Terwijl de tuin aan de achterzijde wordt begrensd door openbaar groen dat een respectabele hoogte heeft bereikt.

Zwaluwseweg 12 (http://tinyurl.com/y2qorekx)
Leen en Margot Kalkman: medeorganisator van dit evenement. De verzameldrift van Leen is duidelijk terug te vinden in de tuin. Het is een ruime open tuin, 2500 m² vol bloemen. Enkele hoogstam fruitbomen, éénjarigen en veel zeldzame kuipplanten. Twee vijvers en diverse beelden en ornamenten maken de tuin tot een sfeervol geheel. Er zijn ook kippen en geiten. De tuin sluit naadloos aan op het weidevogelbeschermingsgebied de “Zonzeelse polder”. Verder staat er in de tuin een ijscokar zodat u een lekker ijsje kunt kopen. Tevens is brocante verkoop.

Havenstraat 8a
Gerrit en Willie Vos: medeorganisator van dit evenement. Door hun ervaring in het bloemenvak en boomkwekerij is deze tuin het bekijken meer dan waard. Veel struiken langs de vliet en verder borders met vaste planten, prima kleurencombinaties. Maar ook een heel mooi ontwerp. Dit jaar is het laatste jaar dat zij meedoen dus kom vooral nog een keertje kijken.

Veld voor Verder, Zwaluwseweg
Aan de Zwaluwseweg tegenover het “Drenkelingen kerkhof” hebben Cedric en Gerdy een soort tuin gemaakt zoals maar weinigen dat kunnen. We beginnen met een Keltische boomcirkel, hiervan zijn er maar twee in Nederland. Daarachter wordt op een natuurlijke manier getuinierd. Ook is er een kleinschalige vijgenkwekerij met heel veel verschillende soorten. Laat u vooral voorlichten over deze bijzondere tuin, Cedric loopt graag met u mee. Ook mediterane bomen die het in Nederlan ook goed doen zodat zij hun eigen amandelen kunnen oogsten, maar ook veel kruiden.

Havenstraat 14
De tuin van Joost en Eva, mooi gelegen aan de Wiel, met een vissteiger voor Joost en grenzend aan het atelier van Eva. Op deze dag zal Eva een groot deel van haar kunst in haar atelier laten zien en ook uitleg geven over het maken van deze mooie beeldjes en andere kunstvoorwerpen.
Kijk ook eens op: http://tinyurl.com/y6p2h2gd

Spoorstraat 12
Hier is de tuin van Resy en Bas. Resy heeft drie bijenvolken in de tuin, waar zij graag wat meer over vertelt. Haar streven is om de tuin zo bij- en vlindervriendelijk mogelijk te maken. Ook dit is weer een dijktuin zoals zoveel tuinen in ons dorp, gelegen aan dezelfde Wiel als de tuin van Eva en Joost en daarom met hetzelfde schitterende uitzicht.

Spoorstraat 34
Wim en Mechelien Razenberg: een geheel nieuw aangelegde tuin, met strakke lijnen afgezoomd met leilindes en groot gazon met borders langs de rand. Mechelien zorgt (gratis) voor heerlijke beschuitjes met aardbeien. U kunt deze zomerkoninkjes natuurlijk ook hier kopen.

De tuinen (waar overal een route kaartje voor u klaar ligt) kunnen in elke gewenste volgorde bezocht worden. In alle tuinen staat een letter, met deze letters kan een woord gevormd worden dat uiteraard met tuinieren te maken heeft. Onder de goede oplossingen worden weer een paar leuke prijzen verloot, beschikbaar gesteld door onze sponsors.

Datum: 
za, 08/07/2017 - 10:00 tot 17:00
omhoog
6 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Hooge Zwaluwse Open Tuindag

Locatie
zwaluwseweg 12
Hooge Zwaluwe
Nederland
Categorie
Open tuinen
Stel een tuinvraag