Mijn liefde voor..........

Nog een favoriet:Albizia julibrissin, Perzische slaapboom

Categorie: 
Bomen en Coniferen
omhoog
7 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht
do, 24/08/2017 - 09:05
Azur

Prachtig Henk, wat een diepe kleur, die van mij zijn veel witter. Hoe oud zijn ze, hoeveel zon uren krijgen ze dagelijks en welke grondsoort heb je? Geef je nog extra voeding? Heb er circa 8 in potten opgekweekt, 12 jaar oud. 1 in de volle grond, die doet het fantastisch qua groei, 7 m2 kroon, bloei moet nog verder op gang komen. Duidelijk verschil tussen de potten en volle grond, logisch. Een fantastische boom! Grt Emiel 

do, 24/08/2017 - 09:38
GreenConnection

Azur: ik kocht het boompje zo'n 6 jaar geleden zonder naam. Volgens mij is het Albizia julibrissin 'Evi`s Pride', in de zon kleuren de bladeren donkerrood. Na een paar dagen zonder zon, is het blad weer veel groener. Staat nog steeds in een pot en krijgt vrijwel elke dag veel water. Staat gewoon in potgrond en krijgt in het voorjaar wat langwerkende kunstmestkorrels. Is nu 2 meter hoog, maar wil vooral de breedte in. Staat in de middagzon tegen een schutting en blijft 's winters buiten. Bloeit sinds 2 jaar volop; vooral dit jaar is de bloei langdurig.
Zou hem wel in de vollegrond willen zetten, maar denk dat de groei dan zo sterk zal zijn, dat ik de bloemen niet meer te zien krijg. Van mij mag ie laag blijven.
Het is een feestje, als de plant bloeit!

do, 24/08/2017 - 22:03
Azur

Dank voor je reactie Greenconnection. Werkelijk prachtige bloemen en niet te vergeten het feit dat de bladeren zich in de avond samenvouwen, hetgeen ook al zo'n bijzondere eigenschap/mooi schouwspel is. Geen speciale verzorging die je hanteert en dan toch zoveel bloemen als resultaat, leuk. Tip: van heel dichtbij geven de bloemen een mooie delicate geur, al eens geroken? Ik ga dan toch weer eens op zoek naar een meer uitbundig bloeiender soort, mogelijk de summer chocolate. Inderdaad een fantastische boom en niet alleen een aanwinst voor de liefhebbers! Vrgr Emiel 

vr, 25/08/2017 - 10:50
GreenConnection

Azur: van 'Summer Chocolate' is bekend dat deze cultivar niet zo winterhard zou zijn. Hoewel het blad wel erg fraai is!

vr, 25/08/2017 - 22:16
Azur

Kijk, dat is dan iets om mee te nemen in de overweging. Dan mogelijk " Evi 's pride" zoals je zelf hebt, al zal die niet zo gangbaar zijn in de handel. Eventueel een "Boubri"? 

vr, 25/08/2017 - 23:27
GreenConnection

Lees erover op: 

https://tinyurl.com/y64lgufl

za, 26/08/2017 - 21:25
Azur

Dank voor de link, een mooi overzicht van een aantal soorten.

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag