Advies bij inrichting voortuin(tje)

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/04/2007 - 16:03
Claudia 2

Advies bij inrichting voortuin(tje)

Mijn voortuintje ligt op het noorden. Bijgevoegde foto is rond de klok van 14.00 uur gemaakt en je kunt zien dat er niet veel zon in de tuin komt. Ik hou van veel kleur en bloemen. Nu heb ik me door de buren laten vertellen dat ik dat kan vergeten omdat geen enkele bloeiende plant het goed doet. Ook geven zij aan dat er makkelijk luis in de planten komt.

Op dit moment staat er een:
Campsisinfo-icon Radicans Flava
Campsis Grandiflora
Clematisinfo-icon Princess Diana
Buddlejainfo-icon
Rosainfo-icon Rembrance
Rosa Friesia

De eerste drie staan tegen de muur en zijn nog zo klein dat je ze op de foto niet kunt zien. De rozen staan aan de linkerkant en lijken de winter te hebben overleeft.

Welke planten zouden in mijn voortuin kleurrijk gaan bloeien?

Advies bij inrichting voortuin(tje)
zo, 08/04/2007 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vooral planten als Abutilon, Fuchsiainfo-icon en Begoniainfo-icon zouden in aanmerking komen. Deze planten houden van halfschaduw en bloeien erg rijk.

zo, 08/04/2007 - 23:29
wolf60

Je buren zien het niet helemaal goed: er zijn ontzettend veel bloeiende planten voor schaduwrijke plekken! Ik weet niet waar je van houdt, maar google maar eens bij Cimifuga ramosa, Nicotianainfo-icon, Fuchsiainfo-icon, Liriopeinfo-icon muscari, Epidemium, Alchemillainfo-icon - doet het overal!, Anemoneinfo-icon (nemerosa, tomentosa, enz.), Astrantiainfo-icon, Astilbeinfo-icon, Helleborusinfo-icon, Geraniuminfo-icon (pratense, macrorhizum, enz.), Brunnerainfo-icon... kortom, het wordt vast een bloemenfeest bij je. Succes! Jeannette

ma, 09/04/2007 - 11:24
Claudia 2

Dank je dankje........

Ik heb zoveel suggesties gehad dat ik de tuin nu wel kan gaan vullen. Fuchia's en begoniainfo-icon vind ik inderdaad prachtig. De andere sugesties van Jeanette zal ik eerst moeten opzoeken want de meeste namen zeggen me niets, maar daar gaat zeker verandering in komen.

Nog een fijne paasdag,
Claudia

ma, 09/04/2007 - 14:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

helaas zullen de campsisinfo-icon en rozen het waarschijnlijk niet goed doen.

ma, 09/04/2007 - 22:29
wendykivit

Bij mijn buren staat al jaren een enorme hortensia op een zeer schaduwrijke plaats. En ieder jaar staat hij weer vol met knalroze bloemen!

di, 10/04/2007 - 22:23
Claudia 2

Dank voor al het advies.

Een hortensia is altijd prachtig en mocht de campsisinfo-icon het niet goed gaan doen zet ik hem in mijn achtertuin. die is wat groter en veel zonniger.

Claudia

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag