Agapanthus

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/06/2004 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Agapanthus

Ben sinds een maand of wat de trotse bezitter van een agapanthusinfo-icon (kleur wit). Heb deze in een pot staan. Hoeveel water moet deze plant hebben, is het een plant die tegen droge kan of niet?
Alvast bedankt.

do, 24/06/2004 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten in een zandige humusrijke grond zodanig dat het overtollige water weg kan.voor een overvloedige bloei planten in een krappe pot zodat de wortels bijna de wand raken, 1X/14 dagen mest geven . binnen overwinteren

do, 24/06/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

De agapanthusinfo-icon kan vrij goed tegen droogte. Geef de plant in het voorjaar geen mest omdat je dan alleen maar bladeren krijgt en geen bloemen. Als hij in de knop staat, nu is het de tijd, geef hem dan water. Door hem in een krappe pot te laten staan, wordt hij nog meer gestimuleerd om te bloeien. Ik heb al jaren enkele agapanthussen in de tuin staan, ook in de winter.

vr, 25/06/2004 - 08:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Agaphantussen staan zomer en winter in de tuin. Ze worden, net als de rest van de tuin, 2 x per jaar bemest met organische mest. De grond heeft een Ph waarde van 7.5. er wordt in de winter geen extra beschutting oid aangebracht.

En bloeien als een gek. Het zijn dus echt geen tere plantjes.

vr, 25/06/2004 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb drie potten met agapanthusinfo-icon. Volgend jaar zullen ze niet zo rijkelijk bloeien, maar het jaar nadien des te meer (is mijn ervaring). Ik laat ze in de winter buiten staan (wel min of meer beschut). Ik heb in mei wat organische mest toegediend, en nu de knoppen er staan wekelijks of twee-wekelijks. Ik had vorig jaar 1 bloem per pot, dit jaar heb ik in de ene pot 11 bloemen, in de tweede 9 en de derde 3 (is de kleinste).
Ik denk dat vooral de winterkoude goed doet, dit doet nl de bloemen ontwikkelen, las ik ergens, en blijkbaar werkt het.
Zeker niet verpotten. En ik giet bij zeer goed weer toch wekelijks, hoewel je toch moet opletten dat ze niet té nat staan.
Veel succes met deze prachtige bloeiers !

vr, 25/06/2004 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met agapanthusinfo-icon moet je opletten want er zijn zowel soorten die je buiten kan zetten als soorten die binnen moeten. Vraag is nu welke soort je hebt? Als ik de mijn laat buitenstaan heb ik het volgende jaar geen enkele meer. Nu heb ik ongeveer 40 potten waarvan er 6 zijn met een doormeter van 60 cm en meer.
Marcus

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag