Albizia, HELP....bladuitval

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/06/2011 - 16:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Albizia, HELP....bladuitval

Ik heb in november een Albizia Umbrella vanuit de volle grond in een kuip(doorsnede 60 cm) geplant, en tot mijn volle tevredenheid is er goed blad aangekomen, en zit nu ook heel goed in bloemknoppen. Maar helaas wordt nu ook het blad al geel! Ik heb hem af en toe water gegeven toen het zo droog was, zou ik dat te veel hebben gedaan? Ik heb eerst in de aarde gevoeld en dat was wel droog, van de andere kant is het een exotische boom dus zou hij daar wel tegen moeten kunnen denk ik? De boom staat beschut op het zuid-westen. Klopt het dat er nu al blad afvalt? Moet ik hem maar geen water meer geven als ze waarschuwen voor droogte?

Ik lees graag een reaktie,
vriendelijke groet,

Marijke

do, 30/06/2011 - 20:04
maanzaadje

Na de hevige regen van een paar dagen geleden, heeft de mijne ook plots veel gele blaadjes, (heb er 3) ik denk dat ze niet zo van heel veel water houden.

vr, 01/07/2011 - 00:31
Tuinvriend21

Hoi Marijke,,

Ik denk dat je het beste de plant een keer goed moet bijmesten want mischien komt deze magnesium te kort. Dit komt vaak voor bij planten.

Gr.

vr, 01/07/2011 - 00:40
Draco

Onze Albizia jul. Ernest Wilson' staat op een regenluwe plek en profiteert juist van een extra watergift. Albizia staat naar verluid graag in doorluchtige grond, maar kan in het groeiseizoen extra water nodig hebben. Dit is zeker het geval gedurende het eerste jaar na het uitplanten wanneer de wortels zich nog moeten ontwikkelen en uitbreiden. Je kunt dan het beste gericht af en toe een emmer water op de kluit gieten. Een regenbuitje is prima, maar dat dringt vaak niet diep genoeg door. Ook bij goed groeiende exemplaren in kuip, bemerk ik een aanzienlijke waterbehoefte.
Het verlies van de onderste en oudste bladeren is vrij normaal bij deze soort, die zolang de temperatuur dat toelaat de hele zomer blijft doorgroeien. De schotlengte in warme zomers kan wel 1 m bedragen. Meestal pikt de vorst daar 's winters weer een deel van af. Met eventueel terugsnoeien is daarom het best te wachten tot het late voorjaar, als de nieuwe knoppen zichbaar worden en de taksterfte duidelijk is.

vr, 01/07/2011 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Marc, Draco en Maanzaadje,

Bedankt voor jullie snelle reactie.Wat een topforum is dit toch. Inmiddels kan ik jullie met blijdschap meedelen dat vandaag de eerste bloemen zijn uitgekomen!

Wat het bijmesten betreft; ik woon in het centrum en heb een klein binnenplaatsje waarop de Albizia de blikvanger is. Nu wordt er alleen mest verkocht in grote hoevelheden (10 kg), dus dat is niet handig. In het voorjaar heb ik via de kweker 2 mestbommen gekregen wat voldoende zou zijn voor 1 jaar. Nu heb ik wel 100% organisch klimplantenmest in korrels in huis, ik citeer; vergroting en bescherming van het wortelgestel, betere opname van voedingstoffen en water, rijk en gezond bodemleven en goede bodemstructuur, gunstige bodemmilieu waardoor minder kans op ziekten.

Wat denken jullie, zal ik daar wat van geven?

Jullie begrijpen inmiddels dat ik niet veel verstand heb van tuinieren, maar ik ben verliefd geraakt op de Albizia, en is een experiment. Volgens de kweker zouden er geen bloemen aankomen omdat er eerst een topscheut aan moest komen, maar je ziet; hij staat op zo'n fijne plek dat hij nu al in bloei staat zonder scheut!

Nou, ik lees graag jullie advies, alvast harterlijk dank, vriendelijke groet, Marijke

za, 02/07/2011 - 00:43
Tuinvriend21

Hoi Marijke,

Ik lees net je verhaal over bijmesting.
De klimplantenmest is eigenlijk bedoel voor klimplanten, maar de beschrijving die je toevoegd zou ik ook toepassen voor de Ilbizia.
De mest geeft ook bladgroen wat de plant ook nodig heeft.

Succes!

Gr.
Mark P.

za, 02/07/2011 - 15:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

.........De mest geeft ook bladgroen .............dit is wondermest!

op Ibiza kom je tot rust!

za, 02/07/2011 - 15:53
Draco

Zo is dat Greenconnection. Deze planten - het blad dan met name - leiden nogal van de weerswisselingen van de laatste tijd. De tere deelblaadjes zijn niet opgewassen tegen de slagregens. Bovendien breken de naaktslakken die graag van de jonge twijgen snoepen, momenteel hoogterecords.

zo, 03/07/2011 - 15:21
sterretje22

ik heb af en toe gele bladeren.
zal waarschijnlijk te maken hebben met de voeding in de grond en water.
afgelopen maanden was het te heet en toen weer veel regen.
hij staat in de volle grond, maar helaas tot op heden alleen blad.
water geven op normale manier voor kuipplanten is het beste ,maar in de volle grond is dat lastig

Onderwerp gesloten