Alocasia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/06/2003 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alocasia

Hallo,
ik heb sinds 2 weken een Alocasia gekocht en voor zover ik het terug kan vinden (stond niet op de pot) is het een black velvet. Het blad is donkergroen wat ''s avonds soms fluweelachtig lijkt, met een bijna witte nerf waardoor het ''s avonds soms op een groot insect lijkt omdat de kleur zo afsteekt van de kleur van het blad. Geen stekelachtige hard vorm blad, maar juist wat zachter om te zien. Grootste blad ca. 40 cm groot,breed ca.25 cm. Het is geen Polly! Een erg mooie plant en die wil ik graag goed verzorgen. Ik krijg alleen tegenstrijdige berichten over de verzorging. Mijn vraag is hoeveel water het moet hebben. Moet de grond juist vochtig zijn of juist droog ? 1 kopje water in de week of juist meer? Wie oh wie kan me helpen aan de juiste info? En wie weet er zelfs wat meer van zoals waar ze vandaan komen, welke omstandigheden ze leven etc.
Ik hoop dat iemand iets meer weet!

groetjes,
Ingrid

do, 12/06/2003 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een alocasia komt uit india. Hij heeft graag een warme vochtige standplaats maar verdraagt ook zon. Het is moeilijk om te zeggen wat ze precies nodig hebben. Er zijn namelijk meer dan 100 soorten die weer hun eigen voorkeuren hebben.
Er zijn ook soorten die als vaste plant in de tuin kunnen als borderplant of moerasplant.

Zet hem in goede aarde en geef hem 1 keer per per 1,5/ 2 weken ruim water in de zomer en halveer dit in de winter. Zorg dat hij in de winter op een koele plaats staat. Voor een mooie groei kun je hem 1 x in de 3 maanden palmen voeding geven.

Ik hoop je een beetje te hebben geholpen.

vr, 04/04/2008 - 20:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

Ik ben al even op zoek naar de black velvet graag zou ik weten waar je hem erngens gevonden. ik heb al een polly en ik vind dit prachtige planten dus zou ik ze graag allemaal verzamelen.

Dank bij voorbaat
met vriendelijke groeten
Gwenny

vr, 04/04/2008 - 22:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gwenny, heb je naar de datum van dit bericht gekeken? Het is van 5 jaar geleden! Beter begin een nieuwe topic!

Onderwerp gesloten