Aloe Vera

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/08/2023 - 10:47
Antonella

Aloe Vera

Goedenmorgen,

ik heb 2 aloe vera planten. Ze staan naast elkaar op dezelfde plek, ze krijgen op hetzelfde moment dezelfde water en voeding. de ene plant houdt haar blad mooi open terwijl de andere plant houdt haar blad opgekruld (zie foto's) Hoe kan dit? Is er iets aan de hand met de plant die haar blad opgekruld houdt?

Aloe Vera met open blad
Aloe Vera met gekruld blad
vr, 18/08/2023 - 10:52
GreenConnection

De linkse plant krult z'n bladeren ook al iets. Hoeveel en hoe vaak geef je water? Hebben de potten afwateringsgaten?

vr, 18/08/2023 - 11:56
Antonella

Dank oor uw reactie. Op de bodem van de pot ligt een laag hydrokorrels. Ik geef alleen een heel klein beetje water wanneer de hydrometer aangeeft dat de aarde droog is, dit is ongeveer een keer per 2 weken een heel klein beetje. de planten heb ik al meer dan 10 jaar en alleen de laatste paar maanden zie ik dat het blad gaat opkrullen

vr, 18/08/2023 - 12:13
GreenConnection

Hydrokorrels helpen niet in de zuurstofvoorziening aan de wortels. In combinatie met de warme zomer kan dit se oorzaak zijn. 

vr, 18/08/2023 - 12:23
Antonella

Ok, dan zal ik ze verpotten. Hopelijk helpt een pot met afwatering. Dank voor uw reactie

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag