Ananasplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/10/2003 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ananasplant

Hallo allemaal,

Ik heb hier 2 ananasplanten met in allebij een ananas van ongeveer 10cm groot. Nu word de steel waar de ananas op vast zit slap en gaat dus hangen. Ik wil nu de ananassen eraf halen, maar weet niet of ik ze er gewoon af kan snijden.
Wie weet de beste manier ?

Alvast hartelijk dank.

di, 04/11/2003 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zag Uw vraag over ananasplanten maar er wordt verder niets in een boek waarin ik gezocht heb over de vruchten geschreven. Alleen dat je de bovenste kappen weer kunt planten. Als U het al niet gedaan hebt zou ik er maar een afhalen . Snijdt de kap eraf en kijk hoe of de rest van de vrucht is. gr.

vr, 07/11/2003 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

De ananas is een bromelia. bromelia's hebben de eigenschap dat ze dood gaan na de bloei en vruchtzetting. Je hebt kans dat de plant nieuwe zijscheuten maakt. Het is alleen een hele kunst die in bloei te krijgen.

Je kunt (net als bij een gewone ananas) het toefje met weinig vruchtvlees afsnijden, goed laten drogen en oppotten. Regelmatig water in de koker geven.

bram

https://tinyurl.com/y23opnbp

di, 08/06/2004 - 11:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, na 6 jaar heb ik een prachtige vrucht in mijn( toen )stek. Het is een grote plant geworden van ± 1 meter breed. Mijn vraag is : kan ik de plant nu buiten zetten? De plant heeft de laatste tijd in onze serre gestaan en doet het fantastisch.
Ik ben er ook erg trots op.
Ik lees over kolibrie bestuiving, maar die hebben we hier niet.
Wij zijn net terug van een reis in australië en daar zie je de grote plantages.

Onderwerp gesloten