waar de paradijsvogel plaatsen in de winter?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/10/2003 - 19:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

waar de paradijsvogel plaatsen in de winter?

Hoi
Dit jaar heb ik een grote paradijsvogelplant gekregen,die hebben we gekocht in een tropishe winkel,de verkoopster zei me dat ik da plant kan laten overwinteren in de serre van de winkel,zo hebben ze volgend jaar meer bloemen inplaats van die gewoon thuis te laten.Ik wil die gewoon thuis laten overwinteren,waar is daar de beste plaats voor,moet die plant in een donkere plaats staan en wat koeler zodat het weet dat het winter is ofzo en in de zomer weer goed kan bloeien ?Ze zei dat als je ze in de living laat staan ze niet goed zal bloeien.

di, 28/10/2003 - 09:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het ligt een beetje er aan wat precies het aanbod was van de winkel, anders daar gewoon op ingaan, geeft je toch een bepaalde garantie! wil je hem thuis overwinteren, zet hem dan licht maar koel weg, de plant heeft rust nodig, dus ook beperkt vocht!

met vriendelijke groet,
Johan(https://tinyurl.com/y2tmxma4)

vr, 07/11/2003 - 23:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Strelitzia moet in de wintermaanden vorstvrij overwinteren. De temperatuur van 12 - 15 gr. C. is goed. In de koele perioden moet de grond aan de droge kant blijven. Pas in de maand van de hoofdbloei, maart, mag er weer water worden gegeven. Voeg aan het water vloeibare mest voor bloeiende planten toe.
Om de plant in bloei te krijgen: niet verpotten (pas om de drie of vier jaar), de overige jaren bijmesten met vloeibare kamerplantenmest. In de winter heel matig water geven.

(Bron: Neerlandstuin.nl)

groet

bram

https://tinyurl.com/y23opnbp

za, 08/11/2003 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heeft de plant nu al bloemen? Zo ja, dan is het duidelijk dat ook de winkelier er belang bij heeft ze bij te houden, want normaliter zijn van september tot mei de produktiemaanden van de bloemen van de plant. Kijk eens op https://tinyurl.com/y59x9pt4 voor meer info.
Ik zal niet direct beweren dat ze enkel uit eigen motieven handelt, misschien zit er een grond van waarheid in het eerste jaar, maar het is goed om kritisch te blijven.

ma, 12/09/2005 - 18:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo allemaal,
Ik heb thuis ook een paradijsvogelplant. In iedergeval al twee jaar, maar ik heb nog nooit een bloem gezien. Heeft iemand enig idee hoe dit kan?

wo, 05/04/2006 - 16:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik ben op zoek naar zaad voor de paradijsvogelplant! Kan iemand zeggen waar ik die kan kopen?

wo, 12/04/2006 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je nog wat zoekt heb ik op dit moment nog een aantal zaden van de paradijsvogelplant (strelitzia). groetjes daniel

Onderwerp gesloten