anti-taxuskever-planten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/08/2013 - 16:10
Artemis

anti-taxuskever-planten

We hebben nogal wat last van de taxuskever. De beestjes en hun larven richten heel wat schade aan. Aangezien ik geen zin heb om met aaltjes te liggen klooien, ga ik de planten waar ze dol op zijn, zoals de klimhortensia en kiwi met pijn in het hart wegdoen. We hebben er slechts enkele weken plezier van in de lente, daarna wordt het jonge blad opgepeuzeld.
Nu vind ik wel terug dat de kevers niet tuk zijn op look, bieslook en tomatenplantjes. Maar zijn er eigenlijk ook klimmende sierplanten waar ze niet van houden?

za, 24/08/2013 - 17:58
monique_t

Ben erg benieuwd naar het antwoord dat hierop volgt. Varen alleszins niet.. daar houden ze enorm
van. Heb de mijne gisteren ten einde raad maar afgeknipt.. Ik overweeg ook de overstap naar andere
planten. Laat de tips maar komen!

za, 24/08/2013 - 19:36
tuinprins

Er zijn maar weinig planten waar taxuskevers niet van houden. Ze hebben natuurlijk hun voorkeuren (o.a. rhododendroninfo-icon, azalea, viburnuminfo-icon, pachysandrainfo-icon, geraniuminfo-icon, fuchsiainfo-icon) maar als die niet voor hadden zien kiezen ze wel iets anders. Buxusinfo-icon schijnt niet niet erg geliefd te zijn bij taxuskevers maar die krijgt dan weer last van de schimmelziekte Cylindrocladium.

Ik zou geen klimplant weten die niet op het menu van de taxuskever staat.

Gegroet, de tuinprins

za, 24/08/2013 - 22:51
GreenConnection

Eigenlijk heb ik ze nooit in m'n druiven geconstateerd.

za, 24/08/2013 - 22:52
Draco

Ondanks de plaag van taxuskevers dit jaar waarbij hier bijna alle planten vraatschade hebben, blijven Clematisinfo-icon montana en de Clematis Princess Diana hiervan gevrijwaard. Terwijl ernaast Clerodendruminfo-icon bungei een gatenkaas is. Op ruime afstand van de vermoedelijk dichtste populatie kevers ogen ook kamperfoelie Lonicerainfo-icon periclemenum en Acinidia kolomicta onaangetast. In de laatste zit hier en daar een enkel gaatje in de bladeren. Ook Parthenocissusinfo-icon tricuspidata 'Veitchii' en P. henryana genieten kennelijk niet de voorkeur van het knagend gespuis. Dat genoemde klimplanten weinig vraatschade ondervinden van de taxuskevers kan ook komen door het gevariëerde menu dat ze wordt aangeboden.

za, 24/08/2013 - 23:33
monique_t

GC: LOL

zo, 25/08/2013 - 11:48
Artemis

Kijk, hier ben ik toch al wat mee. We kunnen er altijd eentje van proberen, al gaat het hier geloof ik om snelle klimmers. Ze mogen maar een beetje klimmen om dan horizontaal afgeleid te worden. Dat was doenbaar met de klimhortensia, maar met die andere? Och, we zien wel. Tuinieren is toch ook altijd een beetje avontuur. Al bedankt voor de antwoorden en als er nog zijn: laat maar komen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag