Bananenplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/07/2004 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bananenplant

Ik heb een bananenplant. Ik heb hem nu 2 maanden en heb al twee nieuwe bladeren alleen lijkt het of de andere bladeren donkerder worden en slap gaan hangen. Hij staat op een warme plek achter in het huis. Horen die bladeren slap te hangen of is dit een teken dat hij dood gaat. Wat zou ik hier aan kunnen doen.

Alvast bedankt

vr, 09/07/2004 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Of de plant nu dood gaat weet ik niet, maar normaal gesproken moet een plant even wennen aan een nieuwe omgeving. Maar als er nieuwe bladeren aankomen is dit toch een teken dat hij wil blijven leven. Ik denk wel dat je de bruine slaphangende bladeren eraf moet halen, wat dat is weer beter voor het nieuwe blad. Want zelfs afstervende bladeren vragen vaak nog te veel voeding, en krijgen de nieuwe minder.

ma, 12/07/2004 - 17:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit hoort zo.
Als je goed kijkt zie je dat de stam is opgebouwd uit afgestorven bladen. Zolang de plant steeds groter wordt en de nieuwe bladeren groter worden dan de oude en mooit groen zijn is er niets aan de hand.

do, 05/08/2004 - 17:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bananenplant staat liefst zo warm mogelijk maar ook zo vochtig mogelijk. Regelmatig gieten en in de zomer om de 2 weken bijmesten is ideaal. Een paar maal per dag op de bladeren water verstuiven hebben ze heel graag. Hij houdt ook van de zon maar niet direct zonlicht, achter glas is ideaal. Je zal zien dat hij ongeveer elke week een nieuw blad zal krijgen. Die bladeren die slap hangen kun je het beste verwijderen want die gaan toch alleen maar met water en voedsel lopen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag