Berken

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/08/2015 - 21:01
René.W

Berken

Hallo iedereen,
Via via hebben wij enkele Berken kunnen krijgen. Deze staan op een weiland, waar ze binnen korte tijd beginnen met een grote opruiming. Omdat mijn broer en ik al langer op zoek zijn naar Berken, om in de toekomst te gaan gebruiken als Bonsai-bestemming. Meteen de slag geslagen, en enkele gehaald. Misschien niet de juiste tijd,(?) maar laten hakselen is ook zonde.
De stammen verschillen in de diktes tot ong. 4 cm.
Mijn vraag is : Zou het nu al mogelijk zijn deze ietwat in tekorten. Zijn nu ongeveer 2 meter hoog ? ( Ik heb namelijk weinig plaats voor zulke hoge bomen ) Eventueel in een diepe pot te planten voor dikte groei stam ?
Laatste vraag : Ik heb op internet gelezen, dat men wel eens van bepaalde planten stammen tegenelkaar bind, om deze in elkaar te laten groeien. Zodat de stam dikker word. Is deze methode ook mogelijk bij Berken. Bijvoorbeeld 3 dunne stammen tegenelkaar binden. Als dit mogelijk is, moet je de schors dan ietwat vrijmaken, voordat ze tegenelkaar gebonden worden ?
Misschien veel vragen, máár wie weet raad.
B.v.d Groeten René,

vr, 31/07/2015 - 20:05
GreenConnection

Ongelooflijk om te denken, midden in de zomer een berk te kunnen verplanten. Dat lukt nooit.

vr, 31/07/2015 - 22:11
René.W

Hoi Greenconnection, Ja, gelijk heeft u. Het is inderdaad niet de juiste tijd om dit te doen. Máár toen wij hoorden dat ze over niet al te lange tijd al de hakselaar in gaan, konden wij de verleiding niet weerstaan. Als er nog enige ruimte was geweest tot pakweg de herfst hadden wij ze liever nog laten staan.
Ze staan nu in een kuip met aarde. Bovenop heb ik stro gelegd, en nat gemaakt. Plastic erom heen gedaan.
Gr. René,

do, 27/08/2015 - 21:00
René.W

Update m.b.t de berken
Hallo allemaal, Ik wil even laten weten, dat ik 2 dagen nadat mijn broer en ik ongeveer 10 berk zaailingen uitgestoken hadden, deze ingekort hebben.
Nu enkele weken later lopen deze goed uit. Wij willen deze nu verder enkele jaren met rust laten, en dan eventueel gaan vormen. ( Waarschijnlijk kleine vorming in de loop van komend jaar )
Hieronder even het resultaat : Gr. René

Berken
do, 27/08/2015 - 21:02
René.W

Foto 2

Berken
do, 27/08/2015 - 21:03
René.W

Foto 3

Berken
do, 27/08/2015 - 22:13
lousje

Ik probeer al 15 jaar zaailingen van berken,wilgen en elzen door maaien weg te krijgen van een stuk land met hetzelfde effect als hierboven getoond: steeds meer wortelopslag.Ik ben benieuwd of je dit resultaat kunt gebruiken voor de bonsaitechniek!

vr, 28/08/2015 - 11:53
fuchsia

Weet u nog op welke dag (datum) u deze beken heeft verpoot. Rond 21 juni is er een korte rustperiode in de plantenwereld. Ik heb weleens 50 coniferen verpoot van 2 meter hoog, ook rond 21 juni. Met heet weer, maar kluiten zo groot als een kruiwagen inhoud. Veel water gegevens tijdens het planten.

vr, 28/08/2015 - 17:42
René.W

Hoi Maria1 Dank voor de reactie. Ja, wij zijn inderdaad ook benieuwd of deze t.z.t een bonsai-bestemming kunnen krijgen. Voor ons is het ook de eerste keer, op deze manier. Er zal wel een lange periode overheen gaan. ( enkele jaren ) Wat betreft de zaailingen, deze zijn inderdaad niet zo gemakkelijk te verwijderen. ( 15 jaar is inderdaad een lange periode )
Gr René,

vr, 28/08/2015 - 17:48
René.W

Hallo M. van iersel, Wij hebben 1 dag voor het plaatsen van dit topic de zaailingen/bomen uitgedaan / opgehaald. Het zal rond 26 juli geweest zijn. Aan het begin in een kuip met aarde gezet. Bovenop heb ik stro gelegd, en nat gemaakt. Plastic erom heen gedaan.
Momenteel het stro en plastic verwijdert.
Gr René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag