Bloemen verkoop

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/06/2010 - 20:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloemen verkoop

In de zomermaanden wil ik van start gaan met de verkoop van boeketten bij mensen aan de deur. Momenteel ben ik bezig met een plan van aanpak en stuit ik op de volgende knelpunten waar ik graag de mening van anderen over zou willen horen.

- Welk assortiment ga ik aanbieden ?

- Wat voor personeel neem ik aan of ga ik inhuren ?

- Op welke basis ga ik mijn personeel betalen ?

- Hoe controleer ik mijn personeel op verkopen en betalingen ?

Graag zou ik over deze knelpunten u mening ontvangen. Ik dank u alvast voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Kevin

di, 01/06/2010 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de vraag over het assortiment al problemen oproept, begin er dan niet aan; ga je eerst eens verdiepen in de bloemenhandel en warenkennis.

di, 01/06/2010 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wellicht is dit punt niet zo goed omschreven het gaat mij er meer om in welke prijsklasse ik wil gaan aanbieden. Verder ben ik al jaren werkzaam in de bloemenhandel dus die kennis die bezit ik zeker

di, 01/06/2010 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De prijsklasse is toch afhankelijk van de inkoopprijs van je bloemen? En die wisselt dagelijks.

Advies: informeer bij de gemeente voor een ventvergunning en ga je licht eens opsteken bij de KvK voor een ondernemersplan.

vr, 04/06/2010 - 16:02
Bushdoctor

Als je het langs de deur gaat aanbieden kun je best wel eens succes hebben. Bloemen zijn meestal een impulsaankoop en dan letten mensen vaak minder op de prijs. Echter, een goeie Nederlander wil natuurlijk veel hebben voor weinig. Ik denk dat je gewoon wat boeketten moet samenstellen en daar eens mee moet gaan testen.

Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een bloemen-abonnement te verkopen waarbij je voor een X bedrag elke week een verse bos thuis bezorgd krijgt. ('Ook leuk om iemand cadeau te geven mevrouw')

Over personeel zou ik nog lang niet nadenken. Zie eerst maar eens op dagelijkse basis wat te slijten. Da´s best moeilijk want de wijk waar je eergisteren bent geweest hoef je vandaag niet terug te komen natuurlijk. Tenzij je aantekeningen maakt van wie er wel en niet thuis was enzo.

Colporteren is een beroep apart.
Veel succes!
Groeten,
John.

za, 05/06/2010 - 16:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou in elk geval ervoor zorgen dat het duidelijk is dat de deur aan deur verkoop gelinkt is aan de winkel, zodat mensen weten waar ze voor vragen/klachten/ nog een bosje bloemen in dezelfde kwaliteit terecht kunnen.

ik zou het niet van een wildvreemde kopen aan de deur, wel als ze uit een busje van de plaatselijke bloemist komen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag