bloemzaden ruilen/verzenden

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/09/2003 - 00:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloemzaden ruilen/verzenden

Ik heb over (of eventueel om te ruilen) nieuwe zaden van het seizoen 2003:
DATURA lichtpaars (na de bloei: stekelige zaaddoos)-- DATURA lilakleurig (na de bloei: doornloze zaaddoos)--blauwe KORENBLOEM--SLAAPMUTSJE--wit VINGERHOEDSKRUID--zwarte KORENBLOEM--rose AKELEI--JUFFERTJE IN 'T GROEN--paarse LUPINE--BOLDERIK--BIESLOOK--rode PAPAVERinfo-icon (vaste plant)--witte PAPAVER (vaste plant)--paarse AKELEI--LYCHNISinfo-icon CORONARIA OCULATA rose/witte bloem--paars VINGERHOEDSKRUID--NAGELKRUID--blauw/paarse CAMPANULAinfo-icon--koraalrode PAPAVER--paarse RIDDERSPOOR--JACOBSLADDER--AMARANT--witte STOKROOS--rose STOKROOS--ZOMER AZALEA--oranje KLAPROOS--VERGEET ME NIETJE--zaad BLAUWE DRUIFJES--HELLEBORUSinfo-icon--enkelrode PAPAVER--rose gemengde PAPAVER--ZEGEKRUID--BOSLIEFJE--wit RIDDERSPOOR--dubbelrose PAPAVER--dubbelrode PAPAVER--AFRIKAANTJES--FIJNSTRAAL--CERINTHE MAJOR--witte KORENBLOEM--donkerrode SCABIOSAinfo-icon--ZONNEBLOEM--KAASJESKRUID--STALKAARS--ZEEPKRUID--paarse KLIMMENDE WINDE--SCHARNIERPLANT--IRISinfo-icon--MUURBLOEM--rose LUPINE--LIATRISinfo-icon--zaad DIVERSE CLEMATISSEN

Stuur me een aan uzelf geadresseerde gefrankeerde retourenveloppe met een extra postzegel van €.0,39 VOOR ELKE ZAADSOORT die u graag wilt hebben naar:

Petra Volleberg
Middendijk 38.B
5705 CC HELMOND
phj [dot] vollebergatplanet [dot] nl

do, 11/09/2003 - 22:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit vind ik nu een leuk idee Petra. Ik zoek zaad van oleanders en andere mediterrane planten op deze basis. Ook kom ik graag in contact met mensen die zaad van palmbomen hebben, bij voorkeur van de Trachycarpus Fortunei (is nog wel niet rijp maar goed ). Kan iemand me daar aan helpen ?
Johan / Valkenswaard
reaktie_vondstathotmail [dot] com

do, 11/09/2003 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

...nog even dit. Zelf heb ik zaad van de rode cannas (groen blad). Iemand ruilen met palmzaden ?
Groeten,
Johan / Valkenswaard

zo, 14/09/2003 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu we het toch over zaadjes hebben, heeft er iemand een tip voor mij om de zaadjes een beetje geordend te bewaren want ik doet ze in koffiefilterzakjes en dit word een enorm onoverzichtelijk rommeltje in mijn schoenendoos! Petra misschien heb ik nog wel zaad om te ruilen, heb je eventueel voorkeuren! Groetjes Linda.

zo, 14/09/2003 - 18:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan iemand mij zeggen wanneer het zaad van blauwe regen rijp is?

di, 16/09/2003 - 23:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om mijn zaad ordentelijk de winter door te helpen, bewaar ik ze in pillen dozen.(van die medicijndozen met alle dagen van de week er op vermeld)
Voor de kosten hoef je het niet te laten, 0,50 euro per doos, te verkrijgen bij de DA.(hoop dat ik dit mag schrijven, geen bewuste reclame voor het bedrijf)
Stickertje op de bovenkant, dan weten we in het voorjaar ook nog wat er in zit:)

Groet,
Karen

zo, 21/09/2003 - 09:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

ga eens naar een fotozaak en vraag daar naar de potjes waar de filmrolletjes hebben ingezeten. Zij blij dat ze ze kwijt zijn. Jij blij met goed afsluitbare en lucht- en lichtdichte potjes.

za, 27/09/2003 - 20:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gebruik ook fotorolletjes maar je moet wél alleen de zwarte gebruiken omdat het zaad donker bewaard meoet blijven!
Succes ermee!
Groetjes, Marieke

zo, 28/09/2003 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

zaad in gripzakjes wil ook goed,wel eerst goed drogen.

Onderwerp gesloten