bodembedekkers en stamroos

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 10/04/2007 - 21:15
MARIEK

bodembedekkers en stamroos

Ik heb vandaag bij de intratuin bodembedekkers gekocht. Het gaat om de maagdenpalm, toorts en tijm. Dit zijn nu nog zeer kleine plantjes. Ik heb van alledrie maar 1 plantje gekocht omdat ik een heel klein tuintje heb. Kan dit? Of is dat te weinig, en zullen ze snel gaan vermeerderen? (deze zomer al?)
Daarnaast heb ik een prachtige stamroos gekocht, ik wilde deze in een mooie pot zetten of moet deze toch echt in de grond?

di, 10/04/2007 - 22:07
miepje

Hoi Mariek, ik heb ook Maagdenpalm in de tuin, en ik heb het vorig jaar gekregen.
Toen was het al aan het vermeerderen, maar dit jaar wordt het echt veel! geweldig gewoon, want ik vind die paarse bloemetjes erg mooi.
Dus hou het maar bij 1 plantje , het breidt zich vanzelf uit, fijne zomer!

wo, 11/04/2007 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tijm groeit vrij langzaam, als je daarmee de bodem wilt bedekken kun je er beter een paar van hebben. Toorts is helemaal geen bodembedekker: daar staat dus of de verkeerde naam bij of hij stond bij de verkeerde planten (en tuincentra kennende waarschijnlijk beide)

Ruud

wo, 11/04/2007 - 16:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Marieke,

Je hebt al gauw 5 a 7 plantjes per m2 nodig om een beetje effect te hebben.
Zo klein zal je tuintje toch niet zijn?

wo, 11/04/2007 - 17:08
birdwatcher

Hoi Mariek de maagdenpalm en de thijm passen eigenlijk niet bij elkaar de maagdenpalm is een bodembedekker die in bossen groeit
terwijl de thijm een heel droog en zonnig plekje wil,de maagdenpalm zal deze thijm zeer snel overwoekeren.
De roos zou ik toch in de volle grond plaatsen omdat de water en voedingbehoefte zo groot is dat deze in ook een grote pot het moeilijk zal krijgen.
groet Dirk.

wo, 11/04/2007 - 23:23
MARIEK

Haha, niet zo heel erg slim van mij dus, ook jammer dat de plantgjes niet zo goed naast elkaar kunnen. Ik zal er nog wat plantjes bij moeten kopen. Ze stonden wel allemaal naast elkaar in het tuincentrum als bodembedekkers, vind ze wel alledrie heel erg leuk! :) (ik hou wel van een beetje wild effect)
Mijn tuin is idd niet zo heel erg klein maar heb wel voor meer bestrating gekozen door de beperkte ruimte (we moeten ook nog ergens kunnen zitten) Vandaar dat ik de tuin wilde opleuken met een mooie pot met een stamroos. Als hij het daarin niet naar zijn zin heeft dan zet ik hem toch maar in de vaste grond! Zonde van het geld en de plant als deze het niet zou redden in een pot!
Bedankt voor jullie goede adviezen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag