bolcatalpa

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/07/2003 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

bolcatalpa

Help, een van onze bolcatalpas (3 in een rij) heeft slaphangende en dor wordende bladeren. Ik zie er verder niet zo veel aan. Wel op de bovenkant van de bladeren een wittige waas. Nu ben ik niet zo'n goede tuinierder dat ik kan zeggen of dat schimmel is of luis of wellicht een bepaalde soort schimmel die onze de boom 'gebruikt' om zelf te floreren. Wie kan mij verder helpen, en ...is de boom nog te redden? N.B. we hebben deze zomer ook extreem veel last van mieren in de tuin, staat dat nog in relatie tot mijn vraag misschien.

di, 08/07/2003 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

geef ze flink wat water en bij mesten kan goed helpen. suc6 er mee
mieren zijn bijdeze boom niet schadelijk.

za, 12/07/2003 - 13:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Catalpainfo-icon's hebben soms ook te lijden van de zog. verwelkingsziekte, dezelfde bodemschimmel die ook o.a grootbloemige clematisinfo-icon laat wegkwijnen. Hieraan is helaas niets te doen.
De witte waas op de bladeren is vrij algemeen voorkomend, en heeft mijn eigen catalpa nooit kwaad gedaan.
Bedenk echter ook dat een boom die constant gesnoeid wordt, erg veel kracht (ver)bruikt om de geleden "schade"weer goed te maken. Mesten is dan ook geen overbodige luxe. Vooral een catalpa, is een boom die eigenlijk heel groot wordt (30 m), en dan pas echt mooi tot zijn recht komt, door die schitterende bladeren...Dus als die ebne catalpa weggehaald dient te worden, geen man overboord, laat de andere twee ktuinen wat meer doorgroeien.
Symmetrie met planten en ander groen is een moeilijk te behalen doel, de natuur laat zich soms jammer genoeg niet dwingen....

Onderwerp gesloten