brugmansia snoeien

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/09/2005 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

brugmansia snoeien

graag zou ik willen weten tot hoever ik de brugmansia moet terugsnoeien?Mijn plant is nu ongeveer 1,65 groot en staat in een pot op het balkon. De stengel is heel dik, kan ik dat nu zomaar "doorzagen"? Want het is anders echt te ruim om binnen te zetten. Tot hoelang kan het nog buiten staan? Het geeft nu pas de eerste bloemen, en ik wil eigenlijk nog wel eerst genieten van mijn "succes.

di, 13/09/2005 - 18:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
als je hem snoeit, doe dit dan zodat er nog een aantal stengeloksels blijven staan. Zo kan de plant uit deze oksels nieuwe scheuten maken. In principe kan je hem laten buiten staan zolang de temperatuur boven de 5 graden is.
Wat ik raar vindt, is dat je nu pas de eerste bloemen hebt.
Normaal zou je al bloemen moeten hebben in juni, maar dan moet de plant wel in volle zon staan. Wekelijkse bemesten is ook nodig, of hij wordt snel gelig.
succes.

di, 13/09/2005 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Let er wel bij het snoeien er op dat je voorzichtig bent met de sappen. Het is erg giftig want een lid v.d. vereniging heeft met zeer ernstige vergitigingsverschijnsel in het ziekenhuis gelegen.
Maak hem zo kort mogelijk om hem te laten overwinteren. 5 Graden is voldoende.

wo, 14/09/2005 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo ton, bedankt voor de goede tip. Alleen wat moet ik doen met het sap wat uit de plant komt.? Gewoon laten "indrogen"ofzoiets of aanstippen ? En kan ik de plant tot ongeveer 50 cm snoeien. Dan heb ik alleen een kale stam over. De plant staat overigens op mijn balkon in de volle zon. Het verliest nu wel al zijn grote bladeren, maar daar onder zitten allemaal nieuwe. Moet ik de plant misschien meer water geven.? Geef elke dag ongeveer 3 liter. 's morgens 1,5 en 's avonds 1,5 liter. En tot hoever in het jaar moet je zoveel water blijven geven, als het minder warm is, is het dan ook nodig ,zoveel.

wo, 14/09/2005 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor de verzorging van mijn Brugmasia heb ik veel aan deze site gehad. https://tinyurl.com/yyhj7teq !Pas wel op met snoeien ik heb 3 dagen een rood oog gehad, doe dus handschoenen aan.

vr, 16/09/2005 - 16:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

DE Brugmansia moet veel water en mest hebben. Elke week mest geven. Je kunt hem probleemloos ver terughalen en het sap droogt wel op. Start met het terugsnoeien totdat de temp. in de nacht beneden de 5 graden komt en zet hem dan redelijk droog binnen.

za, 17/09/2005 - 22:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik had een vraag ik heb aan deze plant 2 lange puntige dingen hangen wat zijn dat het zijn 2 sperziebonen

zo, 18/09/2005 - 23:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is zaad. Laat het rijp worden dan kun je het zaaien.

wo, 21/09/2005 - 18:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo

ik lees van alles over snoeien en zo kort mogelijk ik heb gehoort dat het tot 12 cm mag en kan je gewoon in het wilde weg gaan snoeien of zijn er bepaalde takken die er afmoeten.

even wat anders die lange groenen dingen die op sperciebonen lijken ik noem het altijd komkommers dat zijn knoppen bij mij zitten er veel aan en heb ook heel veel bloemen gehad.

di, 18/10/2005 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarom heeft er nog niemand op mijn vraag gereageerd.
dit is me al eens eerder overkomen.

wo, 19/10/2005 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Miriam,
toevallig kom ik op deze rubriek terecht (brugmansia is eigenlijk een tropische plant). Deze kan je echt zo kort (10 cm boven de grond is eigenlijk voldoende om hergroei te krijgen) of zo lang snoeien als je zelf wil. Zelf heb ik vroeger drie kleuren gehad, en voor de winter snoeide ik die wat terug om in de winterberging te brengen. Vanaf februari deed ik dan de definitieve vormsnoei. Dit hangt af van wat ze zelf wil bekomen.
Veel succes,
Paul

do, 20/10/2005 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo paul

hartelijk dank voor je reactie maar vanaf wanneer ik gaan snoeien hij heeft nu nog knoppen en bloemen.

groetjes miriam

do, 20/10/2005 - 18:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Miriam,
zolang het niet vriest kan je de plant buiten laten. Als je nu nog bloemen wilt zul je ze toch best wat beschutting geven; onder een afdakje of in een serre of veranda, in de zon, daar kun je nog een tijdje genieten van de bloemen. Snoeien doe je best wanneer de temperatuur zeker onder de 10° C komt, anders krijg je vlug van die dunne uitschieters. Voor de snoei ook de wortelkluit laten indrogen ( slechts af en toe, naargelang de overwinteringsplaats, een beetje vocht toedienen).
Paul

wo, 18/01/2006 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik heb brugmansia net gezaaid maar op het internet heb ik de wildste verhalen gelezen over wat er gebeurd als je niet opppast met deze prachtige plant, ik zou zeker handschoenen aanbevelen bij het snoeien en indien mogelijk een beschermingsbrilletje dragen.
Brugmansia is een plant met een NAAM!

Onderwerp gesloten