bruin blad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/04/2006 - 19:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

bruin blad

Ik heb vorig jaar een ceanothusinfo-icon concha (herfst sering?) geplant. Hij heeft de winter goed doorstaan,is goed gegroeid, maar krijgt nu behoorlijk veel bruin blad. Tevens gaan sommigen takken in het geheel dood.

do, 13/04/2006 - 21:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meeste Ceanothusinfo-icon soorten zijn matig winterhard en deze winter is wel heel raar geweest. Vandaar dat uw plant nogal wat blad veliest en enkele takken. Ik zou de dode takken wegsnoeien en wachten tot de plant weer uitloopt op het restant van de nog levende takken. Succes!

do, 13/04/2006 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vermoed dat uw ceanothusinfo-icon toch te lijden heeft gehad van de afgelopen winter. Ceanothus 'Concha' is een vorstgevoelige heester die absoluut beschut moet staan. Extra bescherming tegen meer dan vijf graden vorst is geen overbodige luxe. Waarschijnlijk is de schade aan uw ceanothus erger dan in andere jaren met een redelijk normale winter door het feit dat het in het afgelopen najaar zeer lang mooi weer is geweest. De ceanothus is blijven doorgroeien en de nieuwe twijgen zijn toen onvoldoende afgerijpt. Het gevolg was dat ze meer vatbaar waren voor vorstschade.

Wat nu te doen? Als de plant erg veel schade heeft opgelopen zou ik deze plant wegdoen en er iets anders neerzetten. Valt de schade mee dan zou ik het nog even aankijken.

Gegroet, de tuinprins.

do, 13/04/2006 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

IBSP66
ook bij mij de zelfde problemen,
dit komt wel degelijk door de te felle vorst.
Zoals hier voor al geschreven word,het is een niet echt winterharde plant die moet afgedekt worden tegen felle vorst,en die hebben we deze winter wel gehad.
Wat je kan doen is al het dode hout weg snoeien ,maar wacht nog even.Want als er nog een winterprik zou komen ,vriest de plant nog verder in.
Gr Esem,

do, 13/04/2006 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de snelle reactie, ga de dooie takken afknippen en kijk het nog even aan.Graag hoor ik nog hoe precies te beschermen tegen vorst komende winter.

Onderwerp gesloten