bruine plekken op mijn trachycarpus F.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/06/2007 - 22:42
don78

bruine plekken op mijn trachycarpus F.

Vraagje...

Op het nieuwste blad van mijn trachycarpus fortunei zitten een paar bruine/gele plekken. Ook zag ik op de nieuwe "speer" die nu naar bovem komt en die zich al een beetje aan het openen is, ook al van die zelfde plekken zitten. Weet iemand hoe dit komt?

Ik heb wel gezien dat de wortels van mijn boom(pje) al flink door de drainagegaten van de pot waarin die staat, komen. De boom gaat op korte termijn dus wel in een grotere pot. Kan dit misschien de oorzaak zijn?

Wie o wie kan mij wat tips/advies geven!

Alvast bedankt.

do, 07/06/2007 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik jouwas, zou ik hem gewoon in de volle grond zetten, dan zullen ze lekker snel groeien, maar voor de rest heb ik geen flauw idee, sorry.
veel succes.
daen

vr, 08/06/2007 - 10:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zou uw vraag beter stellen onder de rubriek 'Exotische planten forum'.
Misschien ook een foto erbij zodat het probleem zichtbaar is voor de andere mensen.
Maar als je het mij vraagt is uw pot véél te klein geworden. Dan heb je 2 mogelijkheden: oftewel verpot je hem in een grotere pot of plant je hem in de vaste grond. Als je er de plaats voorhebt zou ikzelf opteren voor de vaste grond. Ik heb er zelf dit jaar 4 stuks geplant bij mij thuis in vaste grond. Als je kijkt onder de rubriek 'Exotische planten forum' dan zie je daar bij Filip(07/06/07) enkele foto's van mijn tuin.

Grtjs,

Filip.

Onderwerp gesloten