bruin/geel blad camelia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/04/2013 - 16:20
Marja Jongerius

bruin/geel blad camelia

vorig voorjaar heb ik de camelia van anderhalve meter hoogte in een pot gezet om mee te verhuizen. in juli heb ik hem geplant, was toch een natte zomer. hij zat al vol knop. tijdens de vorst heb ik er zo'n luchtdoorlatende zak omheen gehad, van die groene stof met een rits,misschien wel bekend. alsnog zijn alle knoppen bruin en vallen af,het meeste blad is bruin/geel. moet ik die bladeren verwijderen? komt het nog goed met de plant? wat voor voeding kan ik het beste geven. ik heb gedroogde koemest in huis.
juultje

vr, 12/04/2013 - 19:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laat hem eerst op gang komen.

vr, 12/04/2013 - 22:39
Bosvrouwe

Als de knoppen bruin zijn en afvallen, zijn ze bevroren! Hebben ze misschien in de ochtendzon gestaan tijdens de vorst?De camelia is een zuurminnende plant en heeft mest van rododendron, azalea, hortencia enz. nodig. De bruine bladeren komen waarschijnlijk door te kort aan vocht tijden de vorst, zeker als hij in pot staat.Als hij geen nieuwe bladknopjes maakt vrees ik dat hij vertrokken is naar de eeuwige bloemenvelden; Als laatse reddingspoging zou ik de goede mest geven en veel water!

vr, 12/04/2013 - 23:50
GreenConnection

Mest geven is geen tovermiddel! Zolang er geen groei is, is voldoende water belangrijk.
Er zijn al meer klachten over het gebruik van die groene hoes. Het grootste probleem lijkt me hier het bevriezen van de wortels doordat de plant in een pot staat.

za, 13/04/2013 - 23:33
daucus

Die groene hoes zorgt ook voor extra warmte in periodes dat de zon schijnt. Daardoor hebben de
knoppen de neiging om te gaan zwellen, maar 's nachts gaat het dan weer vriezen. Maw,
tegenstelling tussen dag en nacht kan in zo'n hoes heel groot zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag