Calathea begint gele blaadjes te krijgen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/03/2006 - 10:44
Tine

Calathea begint gele blaadjes te krijgen

Ik heb sinds een paar maanden een calathea in huis. Op het kaartje staat dat het de stromanthe magicstar is. Hij doet het eigenlijk wel goed. Heeft een paar nieuwe bladeren gemaakt maar nu valt me op dat langzaam aan verschillende bladeren die er al aan zaten geel beginnen te verkleuren. En een paar met een bruine punt. ik heb gehoord dat ie redelijk veel water nodig heeft dus controleer de pot regeltmatig of die niet te droog is en geef wat water bij als het nodig is. Wat is er aan de hand of doe ik iets niet goed? Wat moet ik doen om gele blaadjes te voorkomen en hoe kan hem dus het beste verzorgen?
Dank je wel!

za, 04/03/2006 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het boek "Kamerplantenencyclopedie" van Nico Vermeulen staat het volgende (samengevat)Calathea kan niet tegen droge lucht van een huiskamer,temperatuur moet boven 15 graden zijn,niet in de zon maar wel licht.Grond gelijkmatig vochtig en aan de zure kant met veel veen en bladaarde.Regelmatig sproeien met regenwater of gekookt water.Pot op omgekeerd bord of op grind in een schotel met daarin water wat de grond net niet raakt zodat de wortels niet direct in water staan.Succes!.

wo, 15/03/2006 - 10:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Henk

Bedankt voor je reactie. Mijn plant staat wel in het licht maar niet in direct zonlicht. Ook hou ik de grond in de gaten dat die niet uitdroogt maar ook weer niet te nat is/blijft. Verder heb ik hem op een grote schaal met water gezet zoals jij beschreef. Maar toch worden nog bladeren geel of krijgen droge plekken. Het lijkt dus niet te stoppen of beter te worden.
Ik had al gedacht dat het misschien ook aan het water ligt. Hier zit nl heel veel kalk in het water. Voor ik hem water geef kook ik het eerst. Is dat voldoende? Wat kan ik nog meer doen om mijn plant niet helemaal te laten afsterven? Hpe krijg ik de grond aan de zure kant? Hij staat nu in gewone potgrond. Dank je wel!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag