Colchicum bollen in pot

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/08/2011 - 16:41
Ankie12

Colchicum bollen in pot

Hi tuinvrienden,

ik heb op de Haagse markt 4 colchicuminfo-icon/herfsttijloos-bollen gekocht en deze wil ik in een pot planten. Ik wil ze liever niet binnen als droogbloeier gebruiken omdat ik twee vraatzuchtige poezebeesten heb rondlopen die niet weten hoe giftig deze plant is..

Hoe diep raden jullie aan deze bollen te plaatsen en hoe dicht kunnen ze bij elkaar in een pot (m.a.w. hoe groot moet mijn bloempot zijn)? Ik weet niet welke soort het is (op de markt zit er helaas geen handig infokaartje bij :-S). De bollen zijn vrij groot, ongeveer 10 cm doorsnede. Ik lees overal verschillende adviezen, dus nou ben ik id war :-s..

En verder; een van de bloembollen vond het allemaal te lang duren en is alvast (in mijn donkere gang!) begonnen met uitlopen.. Kan ik hem dan nog steeds gewoon in de grond stoppen?

Alvast dank voor jullie ongetwijfeld deskundige adviezen :-)!

Groetjes, Ankie

ma, 08/08/2011 - 17:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bollen van Colchicuminfo-icon kun het best meteen geheel onder de grond planten. Dan krijg je goede hergroei in het voorjaar en bloei volgend najaar.

di, 09/08/2011 - 11:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Houd er wel rekening mee, dat colchicuminfo-icon in het najaar bloeit, maar dat het nogal prominente loof pas in het voorjaar boven de grond komt.Dat kan in een tuin soms hinderlijk zijn.

di, 09/08/2011 - 18:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daarom is een pot niet onhandig; die kun je 's zomers uit het zicht zetten.

Onderwerp gesloten