dahlia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/08/2006 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

dahlia

door het vochtige weer staat het grondwater bij ons erg hoog, als je een gat graaft komt ie helemaal vol met water te staan, dit hadden we vorig jaar ook en toen zijn alle dahlia's dooodgegaan.
daarom, kan ik ze er nu vroeger uithalen?
ze staat nog in volle bloei duss...
alvast bedankt voor het antwoord))::)):):::))::):):)

wo, 30/08/2006 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou er gewoon van genieten en de gok nemen.als je ze er nu uithaalt blijven ze wel leven maar mis je de bloei,daar heb je ze toch niet voor.

wo, 30/08/2006 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je er vrij zeker van bent dat ze verdrinken zullen ze ook niet lang meer bloeien.
Je creeert twee problemen:
1: hoe krijg je ze in rust? Als je ze er nu uithaalt moet je wel een goed koel plekje voor ze hebben anders lopen ze nog voor de winter al weer uit. Heb je b.v. een droge kruipruimte?
2: Hoe laat je ze zo lang slapen? het wordt een erg lange rustperiode. Goed koel houden en regelmatig controleren opdat ze niet helemaal uitdrogen maar vooral niet gaan rotten. Je kunt dat doen door ze in turf in een plastic tasje te doen waarvan je de randen oprolt zodat die open blijft staan. Wordt het te droog (echt gortdroog dus) een scheutje (en vooral niet meer) water er bij. Gaan ze rotten dan rotte delen wegsnijden en met houtskool of zo behandelen.
Lopen ze ondanks dat toch uit zet ze dan in een grote pot op zo koud mogelijke plaats b.v. een onverwarmde garage, eventueel zelfs buiten (bij dreigende vorst naar binnen). Zo in april is het grootste gevaar voorbij en in mei kan je ze uit de potten halen en weer in de volle grond zetten.

Ruud

do, 31/08/2006 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zal nog proberen ze erin te laten staan:)

do, 07/09/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgend jaar de Dahlia's op ruggen telen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag