Druivelaar - bladeren slap - wortels beschadigd?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/05/2020 - 08:27
cindep

Druivelaar - bladeren slap - wortels beschadigd?

Hallo,

Wij hebben een 13-jarige druivelaar tegen een schutting op de perceelsgrens staan, die het fantastisch deed. Na tuinaanlegwerken van de buren hingen de bladeren van onze druivelaar plots slap. Om 18u stond hij nog fantastisch, om 21u hing het eerste tot laatste blad slap. Bij de buren is in de namiddag het grasperk afgeschraapt met een bulldozer en ook alle planten langs hun kant van de schutting zijn weg. Wij weten niet in detail hoe en waar ze gegraven hebben ( de schutting staat er nog, dus daar zal dichtbij niet met de bulldozer gewerkt zijn), maar wellicht is het wortelgestel van de druivelaar grondig geraakt. Nu 3 dagen later is de toestand nog gelijk, de bladeren hangen slap en groen (maar hier en daar zie je een blad verwelken, maar het is ook niet zo dat je in een oogopslag een sterke verslechtering ziet). Wij geven water (hopelijk dan weer niet te veel) en schermen wat af van de zon om uitdroging te voorkomen. Kunnen we nog iets meer doen om de druivelaar de beste kans te geven dit te overleven?

Dank voor alle tips!

di, 26/05/2020 - 13:19
peterplant

Een deel van het blad verwijderen. Zo verdampt de plant minder en heeft ook minder water nodig.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.