een witte spin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/08/2003 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

een witte spin

toen ik vanmorgen bij mijn witte oleanders de bruine bloemen aan het uit doen was, zag ik tot mijn verrassing een spierwitte spin op een bloem zitten. ze is ongeveer 1cm groot in het totaal.Heeft iemand deze al gezien?

wo, 13/08/2003 - 18:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Krabspin
Deze spinnen hebben vaak een afgeplat achterlijf, wat ook afhankelijk van de soort in allerlei vormen te zien is. Vooral in de tropen komen krabspinnen voor met zeer bijzondere achterlijven. Krabspinnen komen in talloze kleurvariaties voor. De voorste poten zijn aanzienlijk langer dan de achterste.
Ze bouwen geen webben, maar de meeste soorten verstoppen zich en wachten zo tot dat er een prooidier langs komt. (Passieve jachttechniek) De kleur van de soort is vaak aangepst aan de plaats waar ze zich doorgaans schuil houden.
Ze kunnen gewoon voorwaarts lopen, maar kunnen met het zelfde gemak dit ook zijwaarts doen net als "gewone" krabben, vandaar de familienaam.

Bij de meeste spinnensoorten zijn de vrouwen groter dan de mannetjes. Bij krabspinnen zijn deze verschillen enrom groot. Er wordt dan ook wel gesproken over dwergmannetjes.
Je kan ze tegenkomen op bloemen of bladeren, op bomen, struiken, boomstammen, muren e.d. Ze zijn niet zeldzaam, maar ze houden zich schuil en zitten stil vandaar dat je er echt naar moet zoeken om ze te vinden

Via Google gevonden en voor je gekopieerd. Groet, Sunny

wo, 13/08/2003 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Krabspinnen: mijn favoriete spin! Er zitten er vele tussen mijn cactussen. Ze jagen er op het ongedierte. En het voordeel is dat ze geen webben maken die mijn planten kunnen lelijk maken.
Pieter

zo, 17/08/2003 - 11:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt allemaal voor jullie reacties,nu dat je't zegt ik heb al wel bruine gezien maar witte nog nooit.daarom dacht ik met deze hitte misschien een tropische spin! ha ha

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag