ficus

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/12/2006 - 12:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ficus

Ik heb 2.5 maanden geleden een hele dure ficusinfo-icon gekocht die gekweekt is in bonzai vorm. Omdat ik goede ervaringen had met seramis en de plant in een te kleine pot stond heb ik hem meteen in dit spul gezet. Vanaf het begin laat hij veel blad vallen. Ik dacht dat ik teveel water had gegeven en heb hem opnieuw in nieuwe korrels gezet. De seramis hydrometer geeft aan dat hij droog is terwijl een ander soort hydrometer aanvankelijk aangaf dat hij redelijk nat was. Inmiddels geeft ook deze meter aan dat hij aan de droge kant staat (mijns inziens hoort dit ook in deze tijd van het jaar). Het gaat steeds slechter met de plant en ik begin nu zelfs kale plekken te zien (hij zat eerst heel dik in het blad). Ik weet niet of ik nu water moet geven of niet, de bladeren worden wat doffer en iets boller van vorm. Wie kan mij helpen?

zo, 03/12/2006 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik had dezelfde ervaring. De Ficusinfo-icon heeft duidelijk wat aanpassingsproblemen. Veel bladval, maar op dit moment gaat het duidelijk beter. Ik vermoed dat die planten uit een koele omgeving komen en in huis zich moeten aanpassen. Momenteel geen bladval meer. Ik geef m'n plant (ook op Seramis) nu 1 x per week wat water.

zo, 03/12/2006 - 12:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die aanpassingsproblemen had ik ook al wel gedacht (alhoewel de plant niet uit een koude ruimte komt). Nu weet ik alleen nog niet hoe nat hij moet staan. Als je, zoals je al schreef, een keer per week een beetje water geeft, wat geeft de hydrometer dan aan?

zo, 03/12/2006 - 13:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gebruik geen hydrometer..........maar geef op gevoel water!

vr, 08/12/2006 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo ik heb een vraag over bonsai boompjes ik heb een bonsai boompje gekocht laatst maar er zit een laagje huishousfolie over het afgekapte stuk waar de nieuwe scheuten zijn gekomen kan ik dit verwijderen?

za, 09/12/2006 - 08:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat kun je verwijderen. De folie dient om inrotten van de stam te voorkomen tijdens het groeiproces in de kas.
Overigens is er een speciaal bonsai-forum op deze site!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag