ficus ginseng bonsai

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/06/2009 - 23:00
roosje007

ficus ginseng bonsai

Allereerst ben ik blj met de ontdekking van dit forum. Ik heb sinds 3 weken een ficusinfo-icon ginseng bonsai. Ik ben via dit forum al ontnuchterd, omdat blijkt dat het geen echte bonsai is. Maar toch vind ik de grillige vorm erg mooi. Ik heb al de nodige adviezen op dit forum gelezen.

Mijn vraag betreft het verpotten. Aangezien ik een beginnende bonsaier ben, durf ik niet zo maar deze plant te verpotten. De pot waarin het boompje zit vind ik nl. niet mooi. Ik hou van donker geglazuurde potten. Kan ik deze plant nu al verpotten? Hij heeft bij mij sinds de koop nl. al vele blaadjes verloren, vooral de nieuwe bij de uitlopers. Ik begreep dat dit gewenning is?
Dus:
1. kan ik nu al verpotten zonder dat de ficus heeft te lijden?
2. Waar moet ik bij de aanschaf van een nieuwe pot op letten?

Graag jullie advies.
ALvast bedankt voor de moeite.

groet Roosje

vr, 12/06/2009 - 02:40
Onetreehill

Roosje,

Je vragen had je ook op het bonsaiforum kunnen stellen of het nou een echte bonsai is of de veel geziene ginseng bonsai.
Als je wilt verpotten haal je het boompje voorzichtig uit de pot. Krab met een potlood o.i.d. voorzichtig wat van de aanhangende grond weg en als de wortels te lang zijn snoei je die ook beetje terug. Dan kies je een nieuwe pot met een afwateringsgat en leg je een bodempje potgrond onderin de pot.
Hierop zet je de bonsai en vul je de pot verder met de grond. Zorg er voor dat er geen holle ruimtes blijven en druk de grond wat aan met de vingers.
De nieuwe pot moet ongeveer dezelfde diepte hebben als de oude. Dat is eigenlijk alles. Bemesten doe je na een week of 3 met kamerplantenmest en je zorgt dat de potgrond steeds matig vochtig is. Dat het boompje veel blad verliest is eigenlijk niet normaal. Zo nu en dan een blaadje kan maar moet niet teveel worden. Misschien dat het boompje na verpotten in nieuwe grond het ineens veel beter doet. Succes ermee!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag