Forsythia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/07/2013 - 23:17
Annica

Forsythia

Hallo,

Ik heb een forsythiainfo-icon in pot, een jonge plant van twee jaar. Toen hij in het voorjaar gebloeid had (alleen aan de toppen), heb ik hem teruggesnoeid tot de eerste loot zoals geadviseerd wordt. Dit heeft hem echter niet gestimuleerd om vanuit de bodem nieuwe scheuten te maken; hij heeft alleen maar aan de toppen van zijn drie overigens kale takken zoveel nieuwe toptakken gemaakt dat hij topzwaar is geworden.

Het is dus geen mooie plant. Mijn vraag is of ik hem nu dan maar tot aan de bodem moet afsnoeien, of dat ik hiermee moet wachten tot volgend voorjaar. Ik heb trouwens al één tak weggehaald want die hing ondersteboven op de grond.

Bijvoorbaat dank.

wo, 03/07/2013 - 11:25
RdB

Zet hem in de volle grond, in pot wordt het nooit wat,

Ruud

do, 04/07/2013 - 15:37
Annica

Goed, ik zal wat kuub aarde op mijn balkon storten. :) Moet wel de deur nog open kunnen natuurlijk anders kan ik gaan water geven. :)

do, 04/07/2013 - 22:58
RdB

Al kunt u hem niet in uw balkon ingraven,dat verandert mijn antwoord niet.
Voor potcultuur wordt deze struik gewoon te groot.

Ruud

vr, 05/07/2013 - 18:37
Annica

I beg to disagree; ik heb namelijk een Forsythiainfo-icon al vijf, zes jaar in een plm. 25 cm pot op balkon; een schitterende struik; elk voorjaar een schitterende zee van bloemen. Ook de andere drie pas aangeschafte tweejarigen doen het uitstekend, alleen deze ene heeft een wat minder mooie ontwikkeling.

Dank voor uw moeite te reageren, maar dit wist u kennelijk niet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag