gazon

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/07/2006 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

gazon

Ik heb zo lang mogelijk gewacht met sproeien van het gazon omdat ik heb gelezen dat het de wortelen dwingt om dieper vocht tot zich te nemen.
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heb ik te lang gewacht. Hooi is het resultaat met enkele groene pollen. Hoe red ik mijn gazonnetje?

zo, 23/07/2006 - 13:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

De mijne licht er ook zo bij, ik denk bij heel veel mensen. Je kan inderdaad sproeien, maar dat moet dat wel heel laat 's avonds en een paar uur lang, beter zo een paar maal in de week dan elke dag een beetje. Met deze hitte moeten we in de eerste plaats spaarzaam zijn met ons drinkwater, de gazon herstelt zich zo ook wel.
Groetjes,
Tournesol

zo, 23/07/2006 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn gazon staat er nog groen bij. Ik heb regelmatig gemest en water gegeven daarna. Het gras is overigens het laatst gemaaid eind juni/begin juli....

Het groeit totaal niet nu. Als ik de tuin water geef sproei ik het gras ook een klein beetje. Net genoeg om het in leven te houden. Je kunt aan de kant van de bestrating wel zien dat het daar droog is het gras is daar gelig aan het kleuren. Maar al met al denk ik dat het deze zomer wel door komt...

zo, 23/07/2006 - 17:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juli :
Zodra het gaat regenen en het wat koeler wordt, wordt het gras weer groen.

ma, 24/07/2006 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Koop een waterglijbaan, en leg die op je gazon, regelmatig verplaatsen, geen kans op hooi worden.

Onderwerp gesloten