gazonmest

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/06/2016 - 16:44
Antonia

gazonmest

Graag zou ik weten welke gazonmest met onkruidbestrijder het minst giftig is en ook nog betaalbaar.
Dank voor jullie reactie!

za, 04/06/2016 - 16:57
RdB

Het is alles gif, duur en dat voor wat madeliefjes e.d. Gewoon regelmatig maaien en je spaart portemonnee en milieu.
Ruud

zo, 05/06/2016 - 13:08
Antonia

U heeft natuurlijk gelijk maar als ik zie hoe het grasveldje bij mijn dochter veranderd is in een mosveld, zou ik dat toch jammer vinden van mijn nu nog mooie gazonnetje. Dan maar wat vaker onkruid uittrekken, lijkt me de meest milieuvriendelijke manier.

zo, 05/06/2016 - 15:07
RdB

Mos bestrijd je niet met een mos bestrijder. Natuurlijk, 't gaat even dood maar is ook zo weer terug. Mos bestrijd je door de oorzaak aan te pakken. Meestal te veel schaduw. Dus vaak maaien en zorgen voor zon. Ook kun je grond laten meten op zuurgraad (kan bij vrijwel elk tuincentrum). De zuurgraad moet licht zuur zijn voor gras.
Ruud

zo, 05/06/2016 - 15:42
theowilma

Voor een mooi groen gazon heb je wel wat algemene kunstmest nodig. In het voorjaar strooien en later in het jaar nog een keertje. De standaardproducten voldoen prima, laat je niks wijsmaken!
Mos kun je in het voorjaar, als gazon en mos goed droog zijn, verwijderen door te verticuteren. Onkruiden kun je uitplukken of chemisch bestrijden. Eco-middeltjes zijn onnodig duur, houd dat wel in de gaten. En: hoe beter je gras er bij staat hoe minder kans dat onkruiden hebben. Succes ermee, komt best goed.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag