Gemene bloeiaren Stipa Teniussima ‘Ponytails’

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/07/2018 - 13:58
Biek

Gemene bloeiaren Stipa Teniussima ‘Ponytails’

Hoi,

Ik heb ong 1,5 jaar geleden Vedergras (Stipainfo-icon Teniussima ‘Ponytails’) laten planten. Het eerste seizoen waren het mooie aren, maar dit jaar zijn de blonde manen wel heel groot en ... hebben de zaden vennijnige weerhaakjes. (Het is net of mijn katten haarextentions hebben, want die zaden graven zich in hun vacht).

Hoe kan ik voorkomen dat ik volgend jaar weer van die nare zaden-met-weerhaakjes krijg? Dit jaar ga ik ze eruitkammen met een borstel, maar prettig is het niet. Ik reageer namelijk zelf ook op de weerhaakjes, dus mn armen zitten onder de bultjes.

Groetjes Biek

zo, 08/07/2018 - 14:18
GreenConnection

Voor de bloei, de bloei-aren verwijderen, maar dat is ook een hele klus.

zo, 08/07/2018 - 21:24
Carib

Stipainfo-icon tenuissima is een gras dat niet lang leeft en zich erg uitzaait. Wat er dus uitziet als de plant die ooit geplant is, kan dus in feite ook een zaailing zijn en wellicht net iets andere eigenschappen hebben. Aangezien bij stipa ten.  de schoonheid juist in de bloeihalmen zit, is uitknippen om die reden al geen optie. Wellicht een ander gras zoeken? Ik vind zelf sporobolus heterolepis erg mooi en geurt nog bijzonder ook. 

Onderwerp gesloten