Geranium Sanguineum

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 16/06/2006 - 23:46
Vlijtige Lies

Geranium Sanguineum

Ik heb een aantal geraniums (ik bedoel niet de pelargoniuminfo-icon maar ooievaarsbekken) en daar ben ik heel tevreden over. Maar één geraniuminfo-icon is favoriet, de G.Sanguineum.
Ik weet niet welke het is maar hij is rose en woekert niet en valt niet om. Nu vraag ik me af of de andere Sanguineums zich ook zo netjes gedragen. Als dat zo is koop ik er een paar bij in andere kleuren. Wil iemand mij dit vertellen?

za, 17/06/2006 - 00:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik weet niet waar je woont vleitige lies maar morgen en overmorgen zijn de geraniumdagen in hem ,noordholland,bij jan neelen.als je niet te ver woont zeker de moeite waard,hij heeft wel honderd verschillende geraniums.

za, 17/06/2006 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je reactie, maar dat is te ver weg.
Maar bij ons in de buurt is een kwekerij waar ook veel soorten te koop zijn. Dus daar gaan we 'n kijkje nemen.
Groetjes, vlijtige Lies

zo, 18/06/2006 - 01:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,
Er zijn heel veel soorten in de G.Sanguineum. De gewone G.Sanguineum en de G.Tiny Monster zijn beiden iets hogere soorten.
De andere Sanguineumsoorten die ik heb zijn lager en groeien meer in de breedte. Maar ze bloeien allemaal talrijk en ze zijn prachtig. Ik kan je er nog enkele aanraden: G. sanguineum var. striatum, G. sanguineum 'Glenluce', G. sanguineum 'Elsbeth'.
Geef ze wel enkele jaren de tijd om te groeien.
Veel plezier.

do, 22/06/2006 - 14:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

geachte heer ,
naar aanleiding van uw vraag betreffende de geraniuminfo-icon die U gekocht heb het volgende , van deze planten zijn er wel 500 soorten in omloop , de meeste soorten zijn winterhard , de hoogte van deze planten is15 tot wel 125 c m ,dus keus genoeg, er zijn enkele soorten die u niet moet kopen omdat deze zich uitzaaien over de gehele tuin , dat is de geranium nodosum en het robertskruid, de rest van deze planten zijnideaal voor in een vaste planten border, ook zijn er soorten bij die geschikt zijn voor in de rotstuin , ga naar een goed tuincentrum die hebben demeest bekende soorten succes

Pvdlaan

do, 20/03/2008 - 20:36
vhoma

Geraniuminfo-icon sanguineum is een zeer dankbare plant die altijd wel een plaatsje in de tuin opvuld. U kan kiezen uit een zeer groot aanbod sanguineum soorten die mooi groeien en bloeien. Sommige worden wat hoger tot zelfs 60cm andere blijven lager zeker wanneer u ze in het voorjaar terugknipt blijven het lagere planten. Dit terugkippen helpt niet bij de hogere sanguineums deze hebben meestal wel wat grotere bloemen de keuze is aan u. Het zijn dankbare planten die zonder veel werk toch een mooi uitzicht blijven behouden. Het is mogelijk dat u zaailingen vindt en ook stukjes wortel kunnen uitgroeien tot plantenpollen. Onze verzameling bevat meer dan 320 soorten geraniums toch zijn de sanguineum soorten in de zomer vaak de blikvangers op een plaats op de voorgrond.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag