Geraniums

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/06/2006 - 16:37
Ladia

Geraniums

Hallo,
Wie weet in de buurt van Rotterdam een winkel/tuincentrum die aparte geraniums verkoopt. Niet de doorsnee dus. Ik wil mijn schoonvader met vaderdag in de bloemetjes zetten.

Groet
Diana

do, 08/06/2006 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk eens op de site van esveld (https://tinyurl.com/6g7rbbo). Dit is een kwekerij in Boskoop. daar staan er heel veel. zoek ook eens op google bij pelargonum.

do, 08/06/2006 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik begrijp uit de reactie van Loesje, dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest. Ik ben op zoek naar geraniums die in potten kunnen. Mijn schoonvader heeft geen tuin alleen een balkon. Maar Loesje toch bedankt.

Groet
Diana

za, 10/06/2006 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er bestaan wel tientallen soorten geraniums. Ook vaste (dacht ik), want mijn ouders hebben ze in de tuin in de vaste grond staan.

Ik 'moet' zelf ook altijd geraniums hebben en ben gisteren nog naar het tuincentrum geweest, was er dit jaar niet eerder toe gekomen. Heb knalroze en oranjerode gekocht met hard groen blad. Vandaag op de markt nog lichtroze en donkerroze met paarsachtig fluwelig blad. Allemaal in pot, want ik heb geen tuin. Doen het daar altijd prima in tot laat in het seizoen. Ik haal de uitgebloeide bloemen en het blad onderin dat geel wordt er altijd uit.

Ik zou wel snel op zoek gaan, want geraniuminfo-icon-verkooptijd is bijna over.

za, 10/06/2006 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is vaak een misverstand over geraniums.
De tuingeranium oftewel ooievaarsbek wordt meestal in de volle grond gezet maar kan net zogoed in een pot. Deze sterft in de winter bovengronds af maar er zijn ook groen blijvende. Dit zijn dus beide vaste planten.
De perlagonium zijn de planten die meestal in potten en bakken worden geplant en die nu veel worden aan geboden in tuincentra's en markten. Deze planten moeten binnen overwinteren. De perlagonium wordt ook vaker gewoon geraniuminfo-icon genoemd.
Ann

Onderwerp gesloten