Gras blijft te vochtig

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/02/2010 - 17:34
brigilio

Gras blijft te vochtig

In mij achtertuin (weinig zonlicht) heb ik 5m2 gras liggen, sinds juli 2009. Zoden zijn het. Er zijn veel kale plekken ontstaan, waarschijnlijk als gevolg van dat het te vochtig is. De oppervlakte blijft vaak wat klam en de kale plekken lijken ook wat kleiig te zijn. Inmiddels ontstaat er veel mos op de plekken en het gras zit er eigenlijk niet uit. Zoals het spreekwoord al zegt is het gras bij mijn buurman echt groener. Die heeft nergens last van. Aan de bodem zou het niet kunnen liggen zou je zeggen, omdat die het zelfde is.

Wat kan de oorzaak zijn en wat kan ik er aan doen? het inzaaien van kale plekken (sept 2009 gedaan) heeft niets opgeleverd.
Ik lees ook iets over verticuleren, wat is dat?

zo, 07/02/2010 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
hierbij een beetje info over verticuteren
www.infotalia.com/nld/tuin/tuinaanleg_en_onderhoud/gazon/gazon_detail.asp?id=2164

zo, 07/02/2010 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

vergeten te vermelden spatie's weglaten

zo, 07/02/2010 - 22:54
tuinprins

Zijn bij de buren de omstandigheden hetzelfde? Ook weinig zon?

Gras heeft zon nodig om het goed te doen. Neem de verhalen over graszoden die geschikt zijn voor schaduwrijke plekken met een flinke korrel zout. Op echt schaduwrijke plekken kun je beter geen gazon leggen, het wordt al snel een mosveld.

Gegroet, de tuinprins

di, 16/02/2010 - 19:33
Arjanha

hallo,

Als het water ook een tijdje op het gras blijft staan kun je op die plaatsen met een grondboor een diep gat boren deze opvullen met grind en de bovenste 30 cm opvullen met aarde gras er overheen en grote kans dat je dan van de natte plekken af bent. over het mos kun je in het najaar je messen van de grasmaaier een tandje hoger zetten zo komt er minder licht tussen het gras waardoor mossen moeilijker kunnen groeien blijft mos zich aanhouden kies erdan voor om te verticuteren en kalk en mestkorrels te strooien en bijzaaien.

succes
Arjan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag