grote groene ronde bolplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/05/2004 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

grote groene ronde bolplant

ik heb een plant waarvan ik graag de benaming van zou willen weten,zodat ik deze wat kan behandelen.
Toen ik de plant kreeg was de diameter 50 cm ,aangezien de plant het naar zijn zin heeft in mijn tuin is de diameter haast verdubbelt
de plant geeft geen bloemetjes o.i.d.
het is een takje met met twee blaadjes ,de volgende blaadjes staan daarboven weer haaks,daarboven een klein bolletje wat weer splitst en twee blaadjes en zo kan ik nog uren doorgaan.
Hoe heet deze plant?Vriendelijk dank voor Uw reaktie

za, 22/05/2004 - 15:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou denken buxusinfo-icon, maar zonder de plant te zien is het moeilijk, kun je geen foto plaatsen?of een foto van internet bij buxus is kijken ,dan kan je vergelijken, buxus wordt in bol gesnoeid, heeft ook een typische geur bij kneuzing.

ma, 24/05/2004 - 09:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Euphorbiainfo-icon lathyris
De nederlandse naam is Kruisbladige wolfsmelk, familie van de Euphorbiaceaeinfo-icon. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.)
Bosplant:
Handhaaft zich ook in een tuin met bomen en struiken en geeft de voorkeur aan humusrijke grond. Voor deze 2-jarige een beschutte schaduwplaats met een koele bodem, af en toe zon en niet te dicht bij bomen of struiken. Ook in combinatie met bosrandplanten op een vochthoudende grond. Stevige habitus goed te combineren.

di, 25/05/2004 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan je hier een foto laten zien?

Onderwerp gesloten