haagbeuk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/11/2005 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

haagbeuk

hi

vraagje over haagbeuk (carpinusinfo-icon):
soms lees ik dat een haag van haagbeuk in de winter zi'n verdorde blaadjes houdt (zoals de gewone beuk), soms dat ie volledig kaal wordt in de winter. Weet iemand wat ik moet geloven en welke haag ik moet zetten?

zeer bedankt!

ma, 14/11/2005 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

De gewone beuk (fagusinfo-icon) is als haag het meest betrouwbaar als je wilt dat deze het dorre blad vasthoud in de winter. Ze komen echter het best tot hun recht op wat meer zanderige gronden, maar de mijne inklei gaat tot nu toe ook goed.

di, 15/11/2005 - 20:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een beukenhaag samen met buren (hun idee),verliest bladeren de hele winter door.
in het voor jaar als er nieuwe knop in komt, dan vallen de laatste blaadjes er nog af. Dus als je zoals mij ook nog een gazon hebt is het heel de winter door blad ruimen. En een gazon moet je s'winters blad vrij zien te houden en zo weinig mogelijk betreden!
dat lukt dus niet met die kl... haag. Al zou ik nog z'n haag voor niks krijgen dan wil ik hem niet! Voordelen 3 maanden per jaar mooi groen. Nadelen 9 maanden per jaar ziet hij er niet uit, heel de winter door blad verlies, in de zomer maanden zit hij vol spint en luis.

wo, 30/11/2005 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste wat ik jou kan aanraden is een haagbeuk (carpinusinfo-icon)
De gewone beuke haag is gevoelig aan bladluizen.
Anoniem ik denk dat jij een gewone beuke haag staan hebt.
Heb zelf ook een haagbeuk en verliest zijn blad niet.
Stoot zijn blad af als de nieuwe bladeren aan het stoten zijn.

za, 03/12/2005 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naarmate de haag een aantal jaar staat, kan deze veel meer hebben en is dan minder gevoelig voor luis. Het gaat om de vraag over de bladeren. Daarin vertelt Willem dat de beuk langer zijn blad behoud en klopt ook. Werpt de bladeren pas af als er nieuwe in aantocht zijn. Wil je dus meer prive zitten, kies dan voor de beukenhaag.

Onderwerp gesloten