Help mijn ficus my te overleven

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/03/2005 - 13:38
mx7733

Help mijn ficus my te overleven

Hallo,

Thuis heb ik een drietal ficussen staan en had een aantal vragen met betrekking tot deze mooie planten.

Een ervan lijkt dood?! Eerst verloor deze al haar blaadjes en vervolgens braken de takken bij de minste aanraking af. Kan ik deze nu afschrijven? Momenteel staat ze lekker in het zonnetje op mijn balkon, goed vochtig van een buitje… Maar hoe weet ik nu of ze echt overleden is?

Ten tweede: het snoeien? Ik las dat je zomaar kan snoeien, maar dat lijkt me overdreven?! Moet je bij de nieuwe bladen zijn of gaat het met hele takken? Ze mag van mij wel wat voller en minder lang. Momenteel heb ik uitgroei van 20 cm schuin omhoog. Als ik deze afknip en in het water zet, kan ik ze dan stekken of vermeerderen?

Mochten jullie nog sites weten met nog meer informatie hoor ik dat graag. Ik ben relatief nieuw op dit gebied en wil mijn planten goed verzorgen. Titels van, duidelijke, boeken zijn uiteraard ook welkom.

Met vriendelijke groet,

Marnix

di, 22/03/2005 - 15:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Om te kijken of de ene plant dood is, kun je met je nagel onderaan een tak een stukje weg krabbelen. Als er nog groen te zien is, dan leeft de plant nog. Verder mag de plant wel vochtig zijn maar niet te nat, daar houdt een ficusinfo-icon niet van om met zijn wortels in het water te staan. Dus een buitje is goed, maar het overtollige water moet wel weg kunnen lopen. Mijn ficus snoei ik ook bij een bladknop. Hij leeft nog steeds. Een ficus stekken is ook mogelijk. Als je kijkt op Google, vind je diverse sites. Succes.

Onderwerp gesloten