Herstel hedera na roundup

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/01/2017 - 17:02
Sonnet

Herstel hedera na roundup

onze schuttingen zijn geheel begroeid met hederainfo-icon, de schutting staat op de erfgrens met het achterliggende perceel van de buurman. De buurman had alleen grasland aan de andere kant van de schutting, maar wil hier nu beplanting tegenaan gaan zetten, met name moestuin en fruit. Allemaal prima, maar aangezien er behoorlijk wat onkruid groeide tegen de schutting aan zijn kant (helaas bossen met Japanse duizendknoop!), heeft hij besloten vorig jaar zomer alles langs de schutting aan zijn kant dood te spuiten. De klimop die natuurlijk ook aan zijn kant door de schutting groeide met een paar takjes (zijn kant is de zuidkant) heeft hier helaas ook wat van meegekregen. In eerste instantie leek het mee te vallen, een paar dode stukken die gelukkig snel weer bedekt leken te worden. Maar nu is het inmiddels januari, en beginnen plots weer grote stukken te verdorren met het invallen van de vorst. Een deel is 3/4 van de bladeren kwijt, andere stukken ca 1/3. Is het mogelijk dat deze klimop zich alsnog herstelt, of is het een verloren zaak? En kan dit nu nog veroorzaakt worden door roundup die 5 maanden terug is gespoten? Of heeft het een andere reden?

wo, 18/01/2017 - 17:17
fuchsia

In de regel is het zo dat alles dood gaat (kan gaan) wat door Round Up wordt geraakt. Bij gunstige groei omstandigheden is dit vaak al te zien binnen 10 dagen. Nu is er geen groei in de Hederainfo-icon dus zou er nu ook geen afsterving door Round Up kunnen zijn. Maar helemaal uit te sluiten is het ook niet. Is de Hedera aan uw kant in de bodem geworteld of aan de kant van de buurman. Als u een stukje Hedera afknipt kunt u wel zien of er nog leven inzit. Misschien is het bladvlekkenziekte. Hopen op herstel.

wo, 18/01/2017 - 21:03
RdB

Citaat: 'In de regel is het zo dat alles dood gaat (kan gaan) wat door Round Up wordt geraakt'. Er zijn uitzonderingen, één daar van is de Japanse duizendknoop, die lijkt er nauwelijks onder te lijden.
Ruud
Voor bestrijding: http://tinyurl.com/y2jfghcx

do, 19/01/2017 - 22:56
theowilma

Klimop herstelt zich waarschijnlijk snel. Loopt makkelijk uit en binnen de kortste keren is hij weer op volle sterkte.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag