Hibiscus dood?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 01/08/2022 - 00:27
Marcel81 (anoniem geplaatst)

Hibiscus dood?

In het vroege voorjaar heb ik een hibiscusinfo-icon van 1,5 meter hoog in mijn tuin verplaatst. Helaas zijn er sindsdien geen bladeren, laat staan bloemen aan de struik gekomen en deze lijkt het dus niet overleefd te hebben. Als ik echter een tak van de struik afknip is deze nog gewoon groen van binnen. Weet iemand of er nog een kans is dat er volgend jaar wel.weer bladeren aan de plant gaan groeien of is dat redelijk uitgesloten?

ma, 01/08/2022 - 13:30
peterplant

Je hebt er te veel wortel aan laten zitten om de plant dood te laten gaan en te weinig om hem in leven te houden.

Je had na het overplanten de plant kort af moeten knippen.

Als de bast nog sappig groen is als je er met je nagel over krabt, dan kun je de plant alsnog afknippen en hopen dat die nog wat doet. Ik gok zelf van niet.

Als de bast nog groen is maar niet sappig, dan is het einde oefening. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.