hoe behandel ik lupine- en monnikskapzaadjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/07/2003 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe behandel ik lupine- en monnikskapzaadjes

Dit jaar heb ik voor het eerst overblijvende lupines en monnikskap geplaatst in mijn stadstuintje. Vandaag heb ik de zaden van beide plantsoorten verzameld, maar ik kan nergens informatie vinden hoe ik deze zaden moet behandelen en hoe en wanneer ik ze weer moet uitzaaien. Kan iemand mij, als beginnende tuinier, a.u.b. helpen?
Alvast bedankt,
rina

di, 29/07/2003 - 10:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

De natuur geeft het al aan: de planten laten nu de zaden vallen. Bewaren van zaad kan, ook in de natuur kiemen zaden soms pas na jaren. Je kunt je zaden als ze rijp zijn, bewaren op een donkere, koele plaats, bv onder in de koelkast. Maar je kunt ook nu direct zaaien in potten met zaaigrond .Wat grof zand over de zaden strooien. Een stukje fijnmazig kippengaas er over heen tegen de muizen en vogels. Op een beschaduwde plek neerzetten en vochtig houden(dus niet kletsnat) . Als er kiemplantjes zijn gegroeid, deze tegen vorst beschermen bv. door de potten in te graven en er tijdens vorst een paar sparretakken op te leggen. In het voorjaar de kiemplantjes afzonderlijk in potjes planten. Als je met google zoekt kun je nog veel uitgebreidere aanwijzingen vinden. Succes!Maria

wo, 30/07/2003 - 12:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik bewaar de zaden altijd in papieren zakjes en zaai in februari, dan heb je in de winter geen potjes met zaaigoed waar je naar om moet kijken.Je kunt de zaailingen dan in het voorjaar in de tuin planten.

wo, 30/07/2003 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Monnikskap zaad dient met beleid gedroogd te worden de welbekende zaad droger is hier een ideale oplossing voor. Zaad drogers zijn in principe bij elke goede tuincentra te verkrijgen.

Flex

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag