Hoe kom ik aan informatie over alle planten?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/11/2002 - 19:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe kom ik aan informatie over alle planten?

Hallo,
ik werk sinds 2 of 3 maanden bij een supermarkt waar we een aparte afdeling bloemen en planten hebben.
Op die afdeling ben ik dus werkzaam maar als klanten met vragen naar mij toekomen over verzorging van planten dan weet ik vaak geen antwoord te geven wegens gebrek aan kennis.
Mijn vraag was hoe ik aan die kennis kom want nergens hier op het internet kan ik een goede website vinden met de juiste informatie die ik zoek.
Jullie zouden mij er onwijs mee helpen want ik wil graag de klanten in de winkel helpen met de vragen die zij hebben zonder dat ik mijn collega erbij moet halen.
Liefs Ingrid

ma, 18/11/2002 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou een boek aanschaffen over bloemen en kamerplanten kun je in kijken als het niet druk is of de klanten laten kijken.

ma, 18/11/2002 - 12:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag eens aan je baas, of hij niet aan (gratis) informatie voor je kan komen bij de leverancier van de planten.Veel planten zijn tegenwoordig voorzien van een label met gegevens. Die gegevens komen uit een database waarover de leverancier kan beschikken. Maria

di, 19/11/2002 - 13:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is te weinig info over kamerplanten, daar ben ik ook al een tijdje achter. Ik ben samen met nog iemand bezig met site over kamerplanten, in de ruimste zin van het woord, maar is nog in ontwikkeling. Veel opzoekwerk en veel tikwerk! Hoop begin volgend jaar klaar te zijn.

Tip: probeer dmv. zelfstudie uit boeken en toch maar aan je collega te vragen (en te onthouden) de klant te woord te staan, want ik weet uit ervaring dat het minder leuk voor de klant is om te horen :"ik weet het niet" van je, dan het even vragen aan je collega...dat is voor jou niet zo leuk om te doen, maar qua klantvriendelijkheid lijkt mij dat beter.(maar dat is mijn persoonlijke kijk op...) Maar zo begint iedereen die met bloemen en planten gaat werken, ook ik heb dat gehad. Een klant waardeert het meer dat je het even vragen gaat, als dat je zegt het niet weet. Dan zeg je toch dat de verzorging van nou net die plant je even ontschoten is?Even navragen bij mijn collega.....

Mogelijk kan je hier je vraag stellen, dat ik of iemand anders daar antwoord op weet?

groetjes, de gentiaan

di, 19/11/2002 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Er is een dik boek met de titel 'botanica'. Dit dekt vele soorten, zowel 'kamerplanten' als 'tuinplanten'. Wel niet goedkoop.

Pieter

za, 19/02/2005 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit is ff iets anders want het enigste wat ik wil weten is 1 simpele vraag.
hoe komen bloemen aan planten uitgelegd in iets meer dan 100 woorden.
ik weet het wel ongeveer maar ik vraag het nog ff aan de pro`s
stuur u antwoord a.u.b naar Aeshma_Daevaatmsn [dot] com
Alvast hartelijk bedankt!

Onderwerp gesloten