Hortensia Annabelle stort in met regen!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 09/07/2004 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia Annabelle stort in met regen!

Wat kan ik doen om mijn, overigens pas aangeplantte, Hortensia Annabelle niet te laten 'instorten' bij regen?
Bedankt voor het antwoord alvast.

vr, 09/07/2004 - 12:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niks, aanbinden zal de stelen alleen maar doen knakken en dat is onherstelbaar. Gewoon wachten tot ze weer opdrogen. Na verloop van tijd komt het wel weer goed. Zelf schud ik, als ik er tijd voor heb het water eruit. Dat scheelt al wat aan gewicht.

vr, 09/07/2004 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas zijn al een heleboel stelen geknakt. Kan ik de geknakte stelen ook niet aanbinden? Of is er een ander systeem op de markt?Ook een groot deel van het blad is bruin en hangt naar beneden. Komt dit ook door te veel water (regenwater)?

vr, 09/07/2004 - 17:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, dat bruine blad is nog van voor de zondvloed. De droogte in mei is daar denk ik de oorzaak van. Volgend jaar beter moet je maar denken. Als de planten wat ouder worden krijgen ze iets sterkere stelen. In het 3e jaar zijn ze eigenlijk pas op volle sterkte. Je kunt proberen bij elke tak een stokje te zetten. Maar of dat mooi is...

vr, 09/07/2004 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een tip voor in de toekomst: annabelle niet te diep terugsnoeien in de lente . bij te sterke snoei ontstaan er te weinig vertakkingen en worden de bloemtuilen topzwaar, zodat ze openvalllen;

ma, 12/07/2004 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er al 7 jaar een staan. ik doe al vrij vroeg in het voorjaar zo'n rek erom heen (zo'n groene metalen met vierkante raster gaten erin, grootste maat) met lange stokken. dat kan je kopen in elk tuincentrum, merk Pinnups geloof ik. gedurende de periode tot de bloei schuif ik het rekje mee omhoog en het is bijna onzichtbaar door het vele blad. Op de top van de bloei zit het rekje vrij hoog en zitten de bloemen mooi rechtop. Dit is denk ik het minst bewerkelijke systeem. werkt prima bij mij.

ma, 12/07/2004 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan ook gewoon kippegaas gebruiken. Je zet ze rond de planten in het voorjaar en bedekt ook de bovenkant, best al zo hoog mogelijk. De bladeren groeien er tussen en is dus niet zichtbaar.
In de hortensiakwekerij zeiden ze me 'zeker wel kort snoeien' en zeker geen meststoffen geven aan de Annabel, ze worden dan té hoog en de bloemen té zwaar. Heb net hetzelfde probleem, heb ze dit weekend jammer genoeg allemaal moeten kortknippen, kon ze niet meer vastbinden...

zo, 20/03/2005 - 11:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij een tuincentrum in Aalsmeer heb ik groene metalen staanders gekocht op een tweepoot die je om de struiken kunt zetten. Wij hebben deze naast elkaar om de gehele border gezet en aan de zijkanten blijven de bloemen daardoor zeker omhoog staan.
Een enorme plensbui houdt het echter in het middelste gedeelte van de border niet echt tege, maar het helpt zeker!

Onderwerp gesloten