Hoya carnosa

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/08/2008 - 02:49
Dou

Hoya carnosa

Beste hoya-liefhebbers,

Ik ben in het bezit van 2 Hoya Carnosa. De ene heb ik al heel lang (20 jaar). Hij bloeit zelden en dan misschien 2 of 3 bloemen. Hij is donkergroen van kleur en erg gezond. Overal komen bij de kern van de plant nieuwe scheuten die uiteindelijk uitgroeien tot lange takken.
De andere heb ik 6 maanden geleden gekocht. Sinds ik hem heb heeft ie niet een blad verloren. Ook een gezonde plant. Hij bloeit al de hele zomer. Hij is nu bezig met de derde keer. Verder staat deze plant qua groei geheel stil. Geen enkel nieuw blad.
Mijn vraag is nu: is het vanwege de bloei dat de 2de plant niet groeit en de andere wel? Kan ik daar invloed op uitoefenen?
(Ik heb beide planten begin zomer nieuwe modder bezorgd.)

Groeten en alvast dank, Douwe

di, 05/08/2008 - 21:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Douwe,

Graag wil ik weten waar je de Hoya hebt gekocht.
Mij is verteld dat ze niet meer in de handel zijn vanwege de kleverige druppels die ze afstaan, klanten willen dat niet.
Ik kan ook niet zeggen dat ze volop te koop staan.
Nu heb ik stekken besteld en opgepot, maar ik had liever de Hoya plant.
Graag het adres van het bedrijf waar je deze kocht.
Je geeft me weer een beetje hoop om er aan te komen.

Alvast bedankt.

di, 05/08/2008 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Naar mijn weten is de Hoya in diverse varianten nog steeds te koop, bij diverse bloemisten en tuincentra.

wo, 06/08/2008 - 01:00
Dou

Beste Henk,

Ik heb de 2de hoya waarover ik sprak van Marktplaats. Hij was dus al redelijk uit de kluiten gewassen. Ik realiseer me dat dit een weinig voorkomend geval is. Nooit echt gezocht naar de plant in tuincentra of winkels.
Kun je ook iets zeggen over mijn vraag?

Alvast dank. Douwe

wo, 06/08/2008 - 10:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al jaren zoek ik naar de hoya plant menig plantenwinkel bezocht en tuincentra, wel de Stephanotis wordt geregeld aangeboden.

Ik weet niet wat je met modder bedoeld, goede potgrond is wel belangrijk voor de groei.
Je plant kan niet alles tegelijk, na de bloei zal hij weer verder gaan uitlopen.
Geniet nu van je bloemen je weet niet of dat weer gaat lukken.
Denk dat je wat meer geduld moet hebben.

Groeten Anja.

wo, 06/08/2008 - 12:35
theowilma

Beste mensen,
Op het moment heb ik 3 potjes met stekken staan, die over een poosje hopelijk wortels hebben. Ik heb ze al vaker gestekt en dat gaat prima.
Wel weten welke takken je neemt. Drie takken met wat stekpoeder in een potje, water geven en een plastic zak erover.... en na een week of zes heb je weer een zelfstandig plantje!
Douwe, een hoya heeft niet graag zoveel vocht. Modder al helemaal niet. Mag zelfs best regelmatig even droog staan. Mijn hoya c. bloeit meerdere keren per seizoen met 4-5 bloemschermen tegelijk. Ik heb ook een bontbladige en die bloeit niet.
Groeten, Wilma

za, 30/08/2008 - 16:21
anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik ben in het bezit van 2 Hoya Carnosa's. Ik heb de planten ooit bij mijn moeder vandaan meegenomen. Ze zijn minimaal 10 jaar oud (mischien wel 15 jaar). Ik ben van mening dat ze helemaal geen goede verzorging nodig hebben om te bloeien. Ik heb ze in ons vakantiehuisje staan. In de winter kom ik er zelden dus de hele winter staan ze donker(gordijnen zijn dan dicht), thermostaat op ca. 10 a 12 graden. En de hele winter geen water. Elke zomer zitten ze vol met bloemen, soms wel ca. 15 stuks tegelijk. Vaak is de aarde totaal ingedroogd voor ze weer een beetje water krijgen. Ik ben van mening dat deze planten niet dood te krijgen zijn.

Hoop dat iemand hier wat mee kan. Groetjes Monique

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag