Hulp gezocht: hoe heet deze plant?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/05/2004 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hulp gezocht: hoe heet deze plant?

Zojuist heb ik aan de rand van een frans bos voorzichtig een stekje uit de grond gehaald. ik ga ervanuit dat het een boom is, de dunne "stam" is groen met donkerrode spikkels en er zitten gewaaierd hier en daar hartvormige bladeren aan. ik ben erg benieuwd wat dit voor boom of plant zou kunnen zijn. kan iemand me aan de (familie)naam hiervan helpen? alle hulp is welkom! bij voorbaat dank!
twee foto's van de boom zijn hier te bekijken:

https://tinyurl.com/yxorq8az

zo, 02/05/2004 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is een Polygonum

zo, 02/05/2004 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grappig dat het een Polygonum is! Dat is hartstikke onkruid, maar wel praktisch als grondbedekker. Ik ben benieuwd of hij nog gaat bloeien. Aangezien de stengel rode spikkels heeft, neem ik aan dat hij rozig zal bloeien. Volgens de encyclopedie moet ik dan nog tot juni wachten....
Hartelijk bedankt in ieder geval voor uw snelle antwoord. Alle andere mensen die me er nog meer informatie over kunnen vertellen; u bent van harte welkom om nog wat over Polygones te vertellen!

ma, 03/05/2004 - 23:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onkruid is een ruim begrip.
Defenitie van onkruid is. Onkruid, zijn planten die ergens staan waar ze niet horen te staan.

di, 04/05/2004 - 01:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

wanneer hij gaat bloeien zou ik maar de vensters dichthouden als je hem op je balkon gaat laten staan: komen nogal wat vliegen op af!

di, 04/05/2004 - 01:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

de stengels worden ook gebruikt in bloemstukken... voor moest het u interesseren ;-)

di, 04/05/2004 - 10:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is verschrikkelijk onkruid. We hebben 3,5 jaar geleden een huis gekocht met een niet aangelegde 'tuin' die alleen uit onkruid bestond, waarin ook deze 'plant' stond (nederlandse naam is Japanse duizendknoop denk ik). We hebben vanalles geprobeerd: uittrekken, uitgraven, vergif,... dit is niet weg te krijgen. Het zit heel diep in de grond en elk klein stukje dat in de grond blijft zitten vormt weer een nieuwe plant. Ik trek nu systematisch onmiddellijk alles uit wat boven komt (groeit heel snel!) en heel langzaamaan lijkt de plaag wat af te nemen... Mijn goede raad: mijden als de pest!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag