ja hoor weer een vraag over de buxus!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/07/2004 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja hoor weer een vraag over de buxus!

hallo allemaal,

Een vriend van mij is sinds kort naar een appartement ingetrokken in maastricht, daar heeft hij buxusinfo-icon staan maar die beginnen geel te worden. Dus vroeg hij aan mij wat de oorzaak kon zijn.
Ik dacht meteen BALKON en MAASTRICHT....... tja dat kon wel eens de oorzaak zijn, maar hij dacht zelf toch eerder dat het door het vocht kwam.
wie weet wat de oorzaak kan zijn en wat hij ertegen kan doen?

hartelijk dank alvast,
Jeroen

ma, 19/07/2004 - 10:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buxusinfo-icon in potten hebben snel gebrek aan voeding. Misschien moeten ze verpot worden . Als dat nog niet nodig is moeten ze wel regelmatig mest hebben. Zelf geef ik in het voorjaar een flinke gift koemestkorrels en in juni na het snoeien nog een keer. Verder moet het water wel weg kunnen lopen dus een gat onderin de pot afgedekt met potscherven voordat de plant erin gaat. Je kunt de potten ook op van die handige pootjes zetten, makkelijk om het overtollige water weg te laten lopen en het staat nog leuk ook. Verder nooit bij zonnig weer snoeien, dan verbranden de bladrandjes, dat verdwijnt wel weer als de plant gaat groeien maar staat lelijk.

zo, 25/07/2004 - 14:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb afgelopen week mijn buxushaagjes in de tuin gesnoeid bij bewolkt weer en toch worden ze bovenop geel. Wat heb ik dan verkeerd gedaan?

Onderwerp gesloten