japanse esdoorn

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 31/03/2004 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

japanse esdoorn

Ik bezit reeds enkele jaren een japanse esdoorn (acerinfo-icon), maar de laatste 2jaar komen er telkens dode takken aan en ik ken de oorzaak niet van deze aard. Hij staat wel heel de dag in de zon aan de rand van m'n vijver.
Dan heb ik ook nog een camelia staan waarvan een groot deel van de bladeren zwart worden, zou het misschien kunnen dat er een bepaald ongedierte op zit. Wie kan mijn antwoord geven. d.b.v.

do, 01/04/2004 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is normaal dat een japanse esdoorn in de winter wat invriest, de toppen van de takken worden dan wit. Het is nou eenmaal een wat gevoeliger boompje. Ook het blad kan gemakkelijk iets verbranden in de zon..

vr, 02/04/2004 - 00:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb mijn acerinfo-icon verplaatst om dezelfde reden,de acer werd gewoon verbrand door de zon.Misschien doet ie het beter als je hem verplaatst naar een meer beschaduwd plaatsje.Wat meer beschut van de wind kan zeker ook geen kwaad.

vr, 02/04/2004 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk ook eens op de site, https://tinyurl.com/6g7rbbo. Die weten alles van japanse esdoorns (acerinfo-icon)

vr, 25/06/2004 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jouw Acerinfo-icon kan last hebben van dop of schildluis. Als je spuit met Spruzit tegen luizen (aan de onderkant van de bladeren en stam) gaat je Acer het weer doen. De eventuele dode takken kan je wel wegsnoeien, die gaan het niet meer doen. Dit is een veel voorkomend probleem bij de japanse esdoorn en je kan hem het beste elk voorjaar, voordat de knoppen komen, de struik met spruzit behandelen en regelmatig herhalen. Succes. Mijn Acer is weer heel mooi geworden. En de volhouder wint.

Onderwerp gesloten