Jasmijn

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/08/2003 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jasmijn

In februari heb ik een jasmijn gekregen die prachtig opklom tegen een stokje. Er zaten vele kleine witte bloempjes aan die heel sterk roken. Nu, augustus, zitten er géén witte bloempjes meer aan, maar wel groene bolletjes die precies in trosjes groeien. Wat is dit? Komen die witte bloempjes nog terug ? En als er verdroogde delen aan de plant zitten, mag ik deze dan gewoon verwijderen? Groeit alles terug gewoon aan ? Als iemand dat wil, kan ik wel een foto doorsturen hoor.

do, 07/08/2003 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Ilse, de groene bolletjes in je jasmijn zijn gewoon bolletjes met zaad. Na de uitval van bloemen produceert vrijwel iedere plant zaadjes. Als je dat zou willen, kun je de zaden laten rijpen tot de bolletjes bruin zien en ze dan in het voorjaar proberen op te kweken. Raadpleeg wel even het kaartje dat aan je plant heeft gezeten voor de exacte naam. Dan weet je hoe je dit precies moet doen. Volgend jaar zit je jasmijn vast weer vol witte bloempjes en afgestorven delen moet je in principe altijd wegsnoeien. Het spreekwoord zegt het al: snoeien is groeien! Het is mij niet duidelijk of je jasmijn winterhard is of niet. Zo ja, dan goed afdekken en tegen vorst beschermen. Is het een kuipplant dan zal ze binnen moeten overwinteren, meestal in een koude kamer met een temperatuur van tot 10 graden Celsius. Maar er zijn in de boekhandel of in de bibliotheek goede boeken om te leren hoe met kuipplanten om te gaan.
Succes met je jasmijn, groetjes,
Ria

vr, 08/08/2003 - 23:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb geen antwoord op jouw vraag, maar ik wil graag weten of dat een klim jasmijn is, die zoek ik namelijk. Is dit zo, mag ik dan de naam
hopend op een positief antwoord.
nollie

ma, 11/08/2003 - 22:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even een reactie; deze jasmijn is een kuipplant en zal het niet redden als het buiten gaat vriezen dus kort snoeien en binnen (met weinig water) overwinteren! Het is geen klimmer maar moet geleid worden !

Onderwerp gesloten