kan hedera zich herstellen na bestrijden taxuskeve

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/10/2016 - 18:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan hedera zich herstellen na bestrijden taxuskeve

Hallo,
Wij hebben schijnbaar Taxuskever in onze hederainfo-icon. een aantal planten zijn inderdaad onherstelbaar aangevreten, we hebben het plan om deze volgend jaar opnieuw te stekken en op te kweken daar we ze echt dood zijn. We hebben echter nog een aantal planten staan die wel aangevreten zijn maar (nog) niet dood. Kunnen deze zich nog herstellen na bestrijding met Nematoden? Alvast bedankt voor de reacties

ma, 17/10/2016 - 09:35
tuinprins

Dat is onmogelijk te zeggen.
De larven van de taxuskever vreten aan de wortels van de planten. Je kunt zo niet zien hoe ernstig die schade is. De mate van vreterij door de taxuskever aan de bladeren van de klimop kan een indicatie zijn of er veel taxuskevers in jouw tuin zitten en dus ook van de hoeveelheid taxuskeverlarven die zich in de grond kunnen bevinden. Van vreterij aan de bladeren gaat de klimop niet dood. Het is vooral de vreterij door de larven aan de wortels van planten die de grootste schade aanricht.
Inzet van nematoden tegen de larven van de taxuskever is prima (heb ze zelf afgelopen zaterdag toegepast) maar je moet wel zorgen dat de grond voldoende vochtig is en een paar weken voldoende vochtig blijft anders heeft het niet zoveel zin.
Als ik jou vraag lees betwijfel ik of de taxuskever verantwoordelijk is voor het afsterven van een aantal hederainfo-icon's. Klimop is gevoelig voor een diverse schimmelziektes die gepaard gaan met bladvlekken, taksterfte en bladval. Bij ernstige aantastingen zien de planten er meer dood dan levend uit. Als zo'n schimmelziekte gepaard gaat met de vreterij van de taxuskever kun je gemakkelijk denken dat de taxuskever de grote boosdoener is terwijl het eigenlijk de schimmelziekte is.
Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten